2024. március 29. - Auguszta
Új fegyverrendszereket, köztük támadó robotokat vetettek be az orosz és a fehérorosz fegyveres erők Zapad-2021 fedőnéven tartott hadgyakorlatán – tudatta szerdán Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Moszkvában.
2021. október 7. csütörtök 07:55 - HírExtra

“A gyakorlat középpontjában a harci műveletek új formái és módszerei álltak, figyelembe véve a jelenlegi helyi háborúk és fegyveres konfliktusok sajátosságait. Sok mindent kipróbáltak a gyakorlaton” – mondta.

Légideszantos zászlóalj először juttatott célba BMD-4M robot harckocsikat éjjel, mostoha időjárási viszonyok között. Huszonegy Iljusin-76MD szállító gépről 30 ilyen új generációs harci eszközt dobtak le ejtőernyővel.

Katonai topográfusok tesztelték az egységes Kaleidoszkop szoftverrendszer képességeit. Ezzel a rendszerrel 3 dimenziós kép alkotható a virtuális harctérről, ezzel lehetővé válik a helyzet pontosabb tanulmányozása, és drasztikusan lerövidíthető a parancsnoki döntéshozatali idő – mondta Sojgu.  

A hatékony tűzbeállításhoz és a felderítéshez széles körben alkalmaztak pilóta nélküli repülőgépeket. Sikeresen használták azt a rendszert, amely a feltételezett ellenséges támadó drónokat távoli irányítással megsemmisítette. Kalinyingrád mellett először használtak Platforma-M robot rendszereket. Távirányítású lánctalpas robotokkal városi körülmények között megsemmisítették az ellenséges erőket. A kombinált fegyveres alakulatok Nyizsnyij Novgorod térségében, a mulinói gyakorlótéren felderítő és tűzvédelmi robotokat, Uran-9-et és Nerekhtát használták a harcban.

A hadgyakorlatba bevonták a balti flotta erőit a Balti-tengeren és a Finn-öbölben – tájékoztatott a Zapad-2021 hadgyakorlatról az orosz védelmi miniszter.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását