2021. szeptember 22. - Móric

Kína újra beindult

A várt lassulás helyett gyorsult a kínai export növekedése augusztusban, folytatva a koronavírus-járvány utáni helyreállást.
2021. szeptember 7. kedd 09:03 - HírExtra

A kínai vámszolgálat kedden azt közölte, hogy a kivitel dollárban számolt értéke 25,6 százalékkal nőtt augusztusban éves összevetésben. A kínai export ezzel a tizennegyedik egymást követő hónapja nőtt augusztusban. Elemzők a bővülés mértékének mérséklődésére számítottak, 17,1 százalékos növekedést vártak a júliusi 19,3 százalékos emelkedés után. Tavaly augusztusban a kínai kivitel szerényebben, 9,5 százalékkal növekedett részben amiatt, hogy a globális gazdaságot még mindig fogva tartotta a koronavírus-járvány.
    
A behozatal dollárban számolt értéke 33,1 százalékkal nőtt augusztusban, ami szintén gyorsulás a júliusi 28,1 százalékkal szemben és felülmúlta a szakértői várakozások átlagában szerepelt 26,8 százalékot. A kínai import ezzel a tizenegyedik egymást követő hónapja nőtt, ám a kedvező adatok hátterében részben a koronavírus-járvány miatti 2020-as alacsony bázisadatok állnak. Tavaly augusztusban a kínai behozatal 2,1 százalékkal csökkent.    

A kínai külkereskedelmi mérleg 58,34 milliárd dolláros többlettel zárt augusztusban. Elemzők 51,05 milliárd dolláros többletet becsültek a júliusi 56,59 milliárd dollár után.     
    
Kína külkereskedelmi többlete az Egyesült Államokkal szemben 37,68 milliárd dollárra nőtt augusztusban a júliusi 35,4 milliárd dollárról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását