2024. április 20. - Tivadar

Mi is az a Viewhooo?

Megjelent a prezentációs szoftverek egy új formája:a Viewhooo.
2021. szeptember 3. péntek 14:46 - HírExtra

A Brandlif kisvállalkozás több olyan szoftvert létrehozott már, mely ismert problémákra keres új, határokat feszegető megoldásokat.

Az egyik legújabb fejlesztésük a Viewhooo, mely a dia alapú prezentációs szoftvereken csavar egyet: összegyúrja a prezentációk világát az egyszerű platformjátékokkal. Az így létrehozott prezentációkból játékos formában tanulhatunk, ezzel segítve az információk bevésődését, az átadott anyagok memorizálását. 

A Viewhooo a jelenlegi tapasztalatok alapján az edukációs és az üzleti szférában is megállja a helyét, előbbire itt látható egy felhasználó által készített példa. A fejlesztés 2 fő alkotóeleme maga a játék, azaz a prezentáció, valamint a pályaszerkesztő.

A játék

A prezentációk során a játékosoknak „mászkálós" platform pályákon kell átjutni: a pályák bejárása során tárgyakat gyűjtenek, illetve szöveges, képi vagy videó információk alapján kérdéseket válaszolnak meg a továbbjutáshoz. Természetesen valamennyi ügyességi része is lehet egy prezentáció teljesítésének, ez csak a pálya készítőjén múlik.

A pályaszerkesztő

A pályaszerkesztővel mindenki kedve szerint formálhatja a saját prezentációját.

Vannak előre elkészített sablonok (mint minden prezentációs eszköznek) ezek hosszúság és nehézség szerint határozzák meg a pályatípusokat. A prezentációknak számtalan grafikai stílus, háttér és pályaelem segítségével adhat bárki megfelelő köntöst, így rengeteg témához illeszkedhet már maga a pályadesign is.

Miért játékosítás?

A „gamification" fogalma már régóta foglalkoztatja a szoftveripart: a felhasználók közötti játékokkal, versenyekkel igyekeznek a gyártók aktívabb használatra ösztönözni az embereket.

Ez a bevonódás a prezentációk világában különösen fontos: egy akármilyen információ megtanulása sokkal hatékonyabb, ha a tanult anyagot nemcsak látjuk vagy olvassuk, hanem első kézből, élmény szinten át is éljük azt. 

A game (játék) + engagement (bevonódás, elköteleződés) szavak összevonásából jött létre a gamegagement kifejezés: ez gyakorlatilag a VIewhooo esszenciája.

Minderről egy rövid angol nyelvű animációt is készült, mely összefoglalja a lényeget.

A Viewhooo ingyenes verzióval is rendelkezik. A bővített, extra funkciókkal bíró változat pedig ingyenesen elérhető minden oktatási intézménynek vagy diáknak legalább 2021 év végéig. A Brandlift reményei szerint ezzel hozzátehetnek valamennyit a digitális oktatás fejlődéséhez.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását