2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fenntartható cipőkereskedelem a Borgo-val

Manapság már nemcsak a magánszemélyek tesznek valamit a környezetért, hanem sok esetben a nagyobb vállalatok is próbálnak eszerint tevékenykedni. Szerencsére rengeteg lehetőségük van arra, hogy tegyenek valami a bolygóért. Az alábbi cikkünkből kiderül, hogy milyen is a fenntartható cipőkereskedelem a Borgo webáruházzal.
2021. augusztus 24. kedd 08:56 - HírExtra

Mi is a fenntarthatóság?

Érdemes megjegyezni, hogy ezzel a fogalommal nem mostanában kezdett el foglalkozni a világ, hiszen már az 1980-as évek végén előtérbe került a fenntarthatóság. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a jelen kor szükségleteit úgy próbáljuk meg kielégíteni, hogy a következő generáció se szenvedjen hiányt semmiben. Miután már több mint harminc éve felismerték azt, hogy a környezeti és a szociális gondok összefüggnek a gazdasági fejlődéssel, így egyre többen kezdtek el foglalkozni ezzel a kérdéskörrel. 

Sajnos a környezetünk szennyezése azóta is hatalmas probléma, hiszen elegendő csak arra gondolni, hogy ma már szinte nincs olyan ország, ahol lenne négy évszak. A felmelegedés átalakította a mindennapi életünket, de ugyanúgy a gazdasági ágazatot is. 

Milyen is a fenntartható cipőkereskedelem?

A Borgo fennartható cipőkereskedelme kiterjed mindenre, ami ezzel kapcsolatos. A webáruház igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát, ezért a folyamatokat is ezek alapján próbálják meg kialakítani. A vállalat az alábbiakra ügyel a legjobban:

- Csak online működnek: Ez azt jelenti, hogy nem tartanak fenn boltokat, a rendelést csak a webshopban lehet leadni. Egyetlen bemutatóterem áll rendelkezésre a raktár mellett, ahol megtekinthetőek az egyes darabok. Ezzel együtt kevesebb energiát fogyasztanak, hiszen az üzleteket nem kell sem világítani, sem pedig fűteni. Pluszként pedig érdemes megjegyezni, hogy a vásárlók sem ülnek autóba nézelődni, hanem megteszik mindezt az otthon kényelméből.

- Környezetbarát technológiával készült cipők: Főként a veganizmusnak köszönhetően alakult ki a környezetbarát gyártási technológia. Ez magában foglalja a nem állati eredetű alapanyagok alkalmazását, illetve az állatkísérletektől mentes gyártási folyamatot egyaránt. Ezzel együtt a hulladékot is csökkentik, ami tovább növeli a hírnevet és az elégedettséget. 

- A szemét szelektív gyűjtése: Bár ez egyértelműnek tűnhet, mégis számos vállalat feledkezik meg a hulladék megfelelő szétválasztásáról. Rengeteg iroda és üzlet van, ahol még mindig egyben gyűjtik a szemetet, azonban a Borgo raktárában és bemutatótermében is külön szedik a papírt, a műanyagot, az üveget és az összes egyéb lomot. A boltmentes kereskedés hozzájárul ahhoz, hogy a kukák ne teljenek meg felesleges csomagolóanyagokkal. 

- Kidobás helyett adományozás: Ahogy minden üzletnek, így nekik is akadnak olyan termékeik, amelyeknek valamilyen hibájuk van. A legtöbb bolt ezeket leselejtezés után kidobja a szemétbe, pedig teljesen hordható állapotban vannak. A Borgo a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára juttatja el ezeket a darabokat, amiket az ellátó központ továbbít a szegényeknek, így egy cipő sem vész kárba. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását