2024. április 19. - Emma

A magyar atlétika céljai

Kettős feladat áll a magyar atlétika előtt Scheidler Géza, a szövetség (MASZ) új sportszakmai igazgatója szerint.
2021. augusztus 24. kedd 13:27 - HírExtra

"Sikeres versenyzőket kell nevelnünk a közeljövőben, és meg kell alapozni azt, hogy a magyar atlétika minél szélesebb körben ismert és elismert legyen" - nyilatkozott az M4 Sport Sporthíradóban kedden a szakember, akinek a kinevezése előtt a Kölyökből Atléta Program vezetőjeként, edzői munkája mellett, az utánpótlás biztosításának koordinációja volt a feladata.
    
Scheidler Géza elmondta, a 2023-as budapesti világbajnokságra kiemelt program indult tavaly októberben, amelynek első jelei már "egyértelműen fellelhetők" az olimpiai szereplésben.
    
"Arra gondolok, hogy ilyen széles spektrumban olimpián még nem szerepeltek versenyzőink" - fogalmazott, jelezve, Tokióban a gyaloglástól kezdve a kalapácsvetésen keresztül az ugró és középtávfutó számokban is indult magyar atléta.
    
"Az eredményeik közel vannak ahhoz, hogy ebből döntős helyezések szülessenek" - hangsúlyozta.
    
A vasárnap véget ért U20-as világbajnokság kapcsán, amelyen a magyar csapat két bronzérmet szerzett, kiemelte, 10-15 év munkára van szükség ahhoz, hogy valaki odaérjen egy világverseny élmezőnyébe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását