2024. április 19. - Emma

Az étrend-kiegészítők előnyei

Manapság már szinte úton útfélen találhatunk minőséginek vélt étrend-kiegészítő kapszulát. A gyártók nagy hangsúlyt fektetnek az összetevőkre, hogy azok minél természetesebbek és hatásosabbak legyenek. Ennek köszönhetően ma már szerves részét képezik az életünknek a különféle hatóanyagú termékek.
2021. augusztus 18. szerda 10:39 - HírExtra

De vajon milyen előnyeik vannak? Cikkünkben részletesebben kitérünk rá.

Az étrend-kiegészítők előnyei

Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb forgalomban lévő változat teljesen biztonságosan alkalmazható. Egyikük sem jár egészségügyi kockázattal, hiszen ezek többsége vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Normális esetben ezeknek a készítményeknek minden szükséges tápanyagot biztosítaniuk kell a szervezet számára. Ha valami elégtelenség vagy hiány lépne fel, akkor is hasznosnak bizonyulhatnak. 

A használatuk célja

Az SD36 étrend-kiegészítő célja például, hogy segítse a súlyvesztést, természetes módon, erősebb edzések nélkül. A további szempontok, hogy képes legyen fenntartani az egészséget és a magas energiaszintet. De mire jó még?

- Erősíti az immunrendszert.

- Megelőzi a korral járó betegségeket. 

- Növeli a szellemi és a fizikai teljesítőképességet.

- Kiegészíti az egészséges táplálkozást. 

- Tápanyagot pótol, amivel a csökkent táplálékbevitelt kompenzálja. 

Hogyan hat a szervezetre?

Tápanyagokra minden nap szükség van, hogy a testünk megfelelően működhessen. Ezek nélkül a sejtjeink nem tudnák ellátni a feladataikat, ami komoly problémákat eredményezhet. A sejtekből épülnek fel ráadásul a szövetek is, amiből a szervek, majd szervrendszerek, ezt követően pedig az egész testünk működik. Ha pedig ezek nem kapják meg a megfelelő mennyiségű tápanyagokat, akkor hiányállapot léphet fel. Amennyiben túl sokáig étkezünk egyoldalúan, az megnöveli a betegségek kialakulását. Éppen ezért fontos, hogy ha tehetjük, akkor mindenképpen válasszunk egy minőségi táplálékkiegészítő készítményt. 

A választásnál fontos szempont, hogy naponta hány alkalommal eszünk gyümölcsöt és zöldséget, de figyelembe kell venni a gabonafogyasztást is. Ha legalább napi hat alkalommal viszünk be a szervezetünkbe teljes kiőrlésű kenyeret, illetve hasonlóan egészséges gabonákat, akkor valószínűleg nincs probléma a tápanyagokkal sem. Jó lehet még a barna rizs vagy a reggeli zabkása is.

További kérdés, hogy fogyasztunk-e kellő mennyiségű proteint? Ez lehet zsírszegény túró, alacsony zsírtartalmú tej, görög joghurt, de akár cottage cheese is. Természetesen ide tartozik a csirkemell, a pulykamell, de még a sovány disznóhús is. A tejtermékekkel ráadásul elegendő kalciumot is bevihetünk a szervezetünkbe, ami pedig a csontok számára lehet fontos. 

Azonban, ha nem így étkezünk, akkor minden okunk megvan természetes összetevőkből álló étrend-kiegészítőt fogyasztani.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását