2024. május 12. - Pongrác

Az idős partner néha jobb

A ’Május-December’ kifejezés arra utal, hogy vannak olyan kapcsolatok, amelyben az egyik fél sokkal idősebb a másiknál, s talán idejétmúlt már, de mindig beszélnek róla az emberek.
2008. március 30. vasárnap 15:48 - Hírextra
A szavak azt feltételezik, hogy az egyik fél még fiatal, és sokat fog még élni. És mit jelent a másik? Nos, „December” talán sokkal ízlésesebb szó ide, mint a „tél” (vagy „vég”). Emellett, ez a kifejezés már nem is illik annyira ide, hisz az emberek tovább élnek, és sokkal egészségesebbek manapság.

Demi Moore és Ashton Kutcher változtatta meg az ilyen párokról kialakított véleményünket, habár, a legtöbben a kifejezés hallatán azonnal egy ’idős férfi fiatal feleséggel’ szituációra gondolnak. (Gondoljunk csak Michael Douglas-re, vagy Donald Trump-ra.) De lehetséges, hogy az „átlagos” május-december kapcsolatok épp úgy elfogadottak, mint a vörös szőnyegen? Szerintem igen.

Habár ezek a kapcsolatok elkerülhetetlenül ítélkezéssel és kritikával szembesülnek, vizsgáljuk meg, hogy mitől lesznek vonzóak. A fiatal nők talán azért keresnek idősebb férfit, mert sokkal stabilabbak, megbízhatóbbak, és sokkal tapasztaltabbak a szex terén, mint a nővel egyidős férfiak. (És azt sem szabad elfelejteni, hogy egy idősebb partnernek stabilabb a pénzügyi háttere is.) Az érzelmi oldalról figyelve, a nők korábban érnek, mint a férfiak, így egy idősebb férfival való kapcsolat sokkal kielégítőbb lehet számukra.

És az sem érhet minket meglepetésszerűen, ha azt állítjuk, hogy az idősebb nők imádják a fiatalabb pasikat. Egy idősebb nő már tisztában van azzal, hogy mit szeret a teste, sokkal magabiztosabb, és jobban érzi magát, így nem kell egy férfira hagyatkoznia, hogy az érzelmi és pénzügyi szükséglete ki legyen elégítve. Egy fiatalabb férfi kevesebb érzelemmel rendelkezik, és azért értékel egy nőt, ami az valójában, és nem a külső alapján. És ami a szexet illeti, egy idősebb férfi szexuális szokásait nehéz összehasonlítani egy fiatalabbéval, aki mindig képes játszadozni.

A generációs különbség igazán képes megnehezíteni egy kapcsolatot, köszönhetően a tapasztalatainknak – és értékeinknek -, amit az a világ formált, amiben felnőttünk. Csak képzeld el, hogy olyan embernek írsz SMS-t, aki azt is nehezen tudja, hogy hol kell bekapcsolni a telefont. Persze, ez talán az egyik legegyszerűbb példa, de vannak ennél sokkal nagyobb eltérések. Gondolj csak a biológiai változásokra, amik a korral jelentkeznek: alacsonyabb libidó, klimax, lehetséges erekciós problémák, és hormonális kimerülés. A társaink megértik ezeket a változásokat, de egy partner, aki jelentősen fiatalabb, nem biztos, hogy készen áll, hogy szembesüljön ezekkel.

4 ötlet, hogy sikeres legyen a kapcsolatod, ha idősebb/fiatalabb párod van:

1. A jó kapcsolat alapja az egyenrangúság, azaz, hogy mindkét partner kivegye a részét a kapcsolatból, és kölcsönösen tiszteljék egymást. Nem szabad a másik felett uralkodni. Mindegy, hogy milyen módon veszi ki a részét a kapcsolatból, csak vegye ki, és úgy, hogy az egyensúly fennmaradjon.

2. Ha korkülönbség van a pár között, akkor a kommunikáció nagyon fontos. Ha nem érted a partnered értékeit és tapasztalatait, beszéld meg vele.

3. Biológiailag, a szexualitás szerepe a kapcsolatban változik, a korral együtt. Szükség van arra, hogy a partnerek tisztában legyenek a vágyaikkal, szükségleteikkel, és lehetőségeikkel, hogy egyáltalán elérhessék azokat.

4. Az emberek valószínűleg megpróbálják kitalálni, hogy mi motivál téged abban, hogy együtt vagy a pároddal. Maradj erős, és ne feledd, hogy nem kell másoknak magyarázkodnod a kapcsolatod miatt.

Minden kapcsolat páratlan, egyedülálló, és hülyeség lenne sikerességét a kor alapján megítélni. Talán újra kellene értelmeznünk a szépség és szerelem fogalmát, és rájönnünk, hogy ez nem csak fiatalon valósulhat meg. A kapcsolat több mint fizikai vonzalom, így nem kell azt feltételezni, hogy egy idős-fiatal páros nem élhet boldog és romantikus kapcsolatban. A szerelem minden formában létezik, és független az életkortól.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. március 31. 14:06
Az előbbivel ("szex-témással") ellentétben, ez viszont egy értelmes cikk!
Sok bölcs tanáccsal bír.

(A személyes bánat csupán, hogy van nő (Nő) (!?) aki a nálánál fiatalabb fiúk kapcsolatát keresi magának (láthatóan, általában), ám pl. én - habár volt már a netről húsz évvel fiatalabb kapcsim is (suttyomban), - döglenék érte, hisz' nem bírok másra sem gondolni - és még nem is azért, mert Ő is fiatalabb másfél évtizeddel...)
(Ha "idetévedne" olvasni - provokatív hsz.-nak akkor... ;-P )
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását