2024. április 19. - Emma

Gázfűtés - hogyan számoljuk ki a telepítési költségeket

Ha gáz bevezetésén gondolkodik, biztosan az is foglalkoztatja, mekkora költségekkel számolhat a gázfűtés telepítési ára tekintetében. Az, hogy mekkora költségekre számíthat több tényező függvénye, viszont érdemes leszögezni, hogy a gázfűtés hatékony anélkül, hogy hosszú távon komoly kihívást jelentene a felhasználó pénztárcájának.
2021. augusztus 17. kedd 18:23 - HírExtra

Induló költségek

A gázfűtés telepítési ára több elemből áll. Először is meg kell szerezni a megfelelő engedélyeket és regisztrálni kell a telepített rendszert. Továbbá ki kell választani a fűtési rendszert. Egy kis magánházhoz elegendő egy 50 literes normál gázpalack, és mivel a rendszerhez több henger csatlakoztatható az üzemanyag-ellátás elegendő lesz. Nagyobb alapterületű ingatlanok fűtésére speciális, acélból készült tartályokat használhatunk, amelyek cseppfolyósított gáz tárolására alkalmasak. Ezeket az elemeket földgáztartóknak nevezik, és a talajba telepíthetők.

Ezenfelül az induló költségekhez hozzá kell adni az adott ingatlanban a fűtési rendszer kiépítésének kezdő költségeit, azaz a fűtőberendezések költségeit (radiátorok, csőrendszer, kazán), illetve a szakemberek munkadíját is.

Amennyiben az otthonát cseppfolyósított gázzal szeretné fűteni, palackokból és gáztartályokból is megteheti ezt. Az ilyen formájú gáz nyomás alatt van, a nyomást pedig sebességváltóval lehet szabályozni. A cseppfolyós tüzelőanyaggal ellátott tartályok telepítése ugyanúgy történik, mint a közös hálózatokhoz csatlakoztatott szerkezeteké.

Hosszútávú költségek

Kényelmi szempontból a gázfűtés az olaj- és elektromos rendszerekkel is nyugodtan versenyezhet. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy ez utóbbiak sokkal drágábbak. Mivel több formában is kapható, Ön döntheti el, hogy csatlakozik-e a gázhálózathoz, vagy a palackos vagy tartályos megoldás mellett dönt, de így is jobban szabályozhatja a költségeit.

Az idő pénz

Nem utolsó sorban a gázfűtés kényelmes és gyors. Nem kell takarítani utána, nem kell tüzet rakni, a hatékonysága miatt pedig gyors. Ez pedig külön értékkel rendelkezik, pláne a mai világban, tehát nyugodtan levonható a telepítési költségekből.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását