2024. április 16. - Csongor

Külsőleg használt gyógykrémek a teljes szervezetünk egészségéért

Sokszor nem is gondolnánk, hogy a külsőleg használt krémek gyógynövénytartalma egész testünk egészségére kihathat. Egyes krémek speciális esetben külső sérülésre alkalmazhatóak, de vannak olyanok, amelyek szervezetünk belső működésére hatnak, vagy az izom- és inhúzódásokat is gyógyítják.
2021. augusztus 14. szombat 17:40 - HírExtra

Gyógykrémek, amelyekre a mindennapokban szükség lehet

Egy-egy rándulás, ficam - és a tervezett program, gyorsan meghiúsul. Sokat segíthet bizonyos sérülések esetén, ha felkészültek vagyunk, és van a háztartásunkban olyan krém, melyeket a gyógyszeres dobozból előhúzva gyorsan használhatunk, hogy megoldást jelenthessen a felmerülő problémára.

A krémek tekintetében részletes tájékoztatást kaphatunk a termékek leírásában arról, hogy az mire is használható, de azért jó, ha tisztában vagyunk azzal, melyik krémet milyen problémákra használhatunk. Ehhez lehet segítség a hozzáértő orvosok által adott javaslat is.

Mik azok a sérülések, amelyekre érdemes felkészülni a gyógyító krémek beszerzésével?

A bőr- és végtagsérülések, például karcolások, vágások, húzódások, ficam vagy akár ekcémás, égési bőrsérülések gyakran előfordulnak. Az ilyen típusú sérülések gondozásának ismerete fontos. Jó tudni, hogy sok esetben szerencsére a NapiBio.hu-nál is kapható gyógykrémek is segítséget jelenthetnek az adott problémára, és jó esetben nem igényelnek azonnali orvosi kezelést.

A karcolások és horzsolások olyan felszíni sebek, amelyek nem vágják át a bőrt. A legtöbb otthon is ellátható, kivéve, ha a sebek tartósan vérzőek, piszkosak, állat harapásától származnak vagy elektromos sérülés okozta. 

A vágások, ha mélyek, akár még a zsírszövet is látható a seben belül. Jellemzően az ilyen típusú sebek varrást igényelnek, és orvosi ellátást kell kérni.

Azoknak a sérüléseknek az esetében, amelyeket mechanikai jellegű erőhatás vált ki, így a zúzódás, húzódás és izomsérülések esetén a legfontosabb, hogy a sérült testrészt néhány napig pihentessük, majd az azt követő igénybevételt rendkívül óvatosan kezdjük meg. Amennyiben ezekhez a sérülésekhez seb is tárul, akkor a sebfertőtlenítésre is kiemelten figyelni szükséges. 

Az izomsérülések kezelése különféle gyulladáscsökkentő krémekkel és gélekkel történhet, de mindegyik esetében nagyon fontos, hogy nyílt sérülésekre nem kerülhetnek.

Zúzódások esetében hatékony segítség lehet az árnikát, fekete nadálytövet vagy vadgesztenyét tartalmazó krémek használata, de bizonyos esetekben megoldást jelenthet a körömvirágot tartalmazó gyógyhatású készítmények használata is.

A húzódásokon a rozmaring, a mentol és az erdei fenyőt tartalmazó krémek tudnak segíteni, míg a gyulladásos bőrreakciók, ekcéma esetében szintén a körömvirágot tartalmazó krémekkel lehet próbálkozni.

A speciálisan kialakított gyógykrémeket, készítményeket azért érdemesebb beszerezni otthonra, mint kizárólag a gyógynövény főzetét használni, mert a direkt gyógyításra szánt krémek esetében más jótékony hatású anyagokat is felhasználnak a gyártók, amelyek kiemelik, vagy erősítik az adott gyógynövény hatását.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását