2024. március 19. - József, Bánk

Ezek a szervi okok felelhetnek a merevedési zavarért

A merevedési zavarok, mint a szexuális jellegű problémák / tünetek jelentős része, szinte tabutémának számít. Míg egy joviális, hétköznapi beszélgetés során könnyen előjöhet egy lumbágó vagy más fájdalom, igen ritka és szokatlan, hogy valaki egy szexuális problémát vinne be a beszélgetésbe, például egy merevedési zavart.
2021. július 21. szerda 16:00 - HírExtra

Bármi is legyen a háttérben, mindenképpen érdemes háziorvoshoz, szakorvoshoz fordulni merevedési zavar esetében. Hiszen a merevedési zavart több szervi probléma is okozhatja.

Milyen szervi problémák okozhatnak merevedési zavarokat?

Sok olyan betegség állhat a háttérben, amelyet feltétlenül kezelni kell – a merevedési zavar mellett is. Ilyenek lehetnek a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek és még sok más is. Ezek kezelése igen bonyolult és ezekbe a témákba most nem merülünk el.

Milyen kezelési módok léteznek merevedési zavarokra?

Mivel igen sok minden okozhat merevedési zavart, a kezelések is nagyon sokrétűek lehetnek. Ilyen lehet egy pszichés tanácsadás vagy terápia (általános pszichológus vagy szexuálpszichológus részéről), egyes esetekben a műtét, léteznek egyszerű készülékek a merevedés elősegítésére és megtartására, illetve gyógyszerek is.

A kezelés során fontos az is, hogy milyen anyagi helyzetben vagyunk, mik a mi (és partnerünk) személyes igényei és a későbbiekben fontos lesz, hogy a kezelési módok milyen kombinációja válik majd be a leginkább.

Megelőzés: igen, lehetséges!

A férfiak többségének életében időszakosan kialakul(nak) merevedési zavar(ok), néhány egyszerű tanácsot betartva, ennek valószínűsége komolyan lecsökkenthető. Nem kell óriási dolgokra gondolna, nagyjából az egészséges életvitel néhány fontos, alapvető tanácsáról van szó.

- az alkoholfogyasztás csökkentése (egy nap nem ajánlott egy korsó sörnél, egy pohár bornál, egy felesnél többet meginni),

- a nyugtatók, altatók és más tudatmódosító szerek elhagyása, hacsak nem közvetlenül orvosi tanácsra szedjük azokat,

- igyekezzünk megszabadulni az összes súlyfeleslegtől, és igyekezzünk rendszeresen sportolni vagy legalább mozogni napi szinten,

- ne dohányozzunk,

- aludjuk ki magunkat lehetőleg minden nap és ne éljünk nagy stresszben,

- a szorongást és depressziót nem szabad figyelmen kívül hagyni, hanem meg kell küzdeni ezekkel, és

- sosem hagyjuk ki az ellenőrző- és szűrővizsgálatokat.

Mikor ne használjunk potencianövelőket?

Elsőre jó ötletnek tűnhet egy tabletta bevétele, amely hirtelen megoldja a problémát, de van, akinek ez nem jó megoldás. Többek között ilyen betegségek lehetnek az elmúlt fél évben bekövetkezett stroke, szívinfarktus, szívritmuszavar (komoly, életveszélyes) vagy ha orvosi tanács szerint a szexuális élet veszélyezteti vagy megterheli a szívet.

Fontos azt is tudni, hogy a tabletták, még ha tökéletes megoldást nyújtanak is, ezt ritkán teszik instant, azonnali módon. Könnyen lehet, hogy az első próbálkozás(ok) után a dózis módosítására lesz szükség vagy a bevétel időpontja kell, hogy más legyen.

A gyógyszerek bevétele előtt mindenképpen konzultáljon orvosával!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását