2024. március 19. - József, Bánk

Indul a sakk világkupa

Egy női és három férfi nagymester képviseli a magyar színeket a sakkozók kieséses rendszerű világkupáján, amelynek hétfőtől Szocsi ad otthont.
2021. július 9. péntek 14:42 - HírExtra

Közülük Berkes Ferenc a sorsolás szeszélye folytán már be is jutott a 128 közé, mivel az első fordulóban erőnyerő. A 19 éves Kozák Ádám, aki a világkupára kvalifikáló, májusi hibrid Európa-bajnokságon elért 9. helyével szerzett jogot az indulásra, a cseh színekben induló Thai Dai Van Nguyen ellen ül asztalhoz, és sötéttel kezd, a világossal játszó Erdős Viktor ellenfele pedig a türkmén Szaparmirat Atabajev lesz.
    
A nőknél Hoang Thanh Trang a fülöp-szigeteki Janelle Mae Frayna ellen kezd, szintén világossal. Amennyiben két parti után nem születik döntés, következnek a rapid játszmák a harmadik napon.
    
A tornán a női mezőnyt 103-an, a férfit 206-an alkotják, előbbieknél az összdíjazás valamivel több mint 676 ezer dollár, míg utóbbiaknál 1,89 millió dollár a felosztandó teljes pénzalap.
    
Az egyenes kieséses rendszerű vk része a világbajnokságra selejtező sorozatnak. A férfiaknál a szocsi torna első két helyezettje jut tovább a világbajnok-jelöltek közé, míg a nőknél a legjobb három szerez részvételi jogot a jelöltek 2022-es viadalára, amelynek győztese kihívhatja majd a világbajnoki címvédőt.
    
Érdekesség, hogy - noha mellőzhetné - az oroszországi világkupán indul a regnáló férfi világbajnok Magnus Carlsen is, távol marad viszont az orosz Jan Nyepomnyascsij, aki a norvéggal páros meccsen ez év novemberében vív meg a sakkvilág koronájáért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását