2024. március 19. - József, Bánk

Új, zenei közösségi oldal alakult

Egy chilei gitáros, egy magyar zongorista, egy busman bőgős és egy eszkimó cimbalmos? Íme a legújabb világzenei, a pandémiát kicselező produkció, a Music Match!
2021. április 9. péntek 16:42 - HírExtra

Számtalanszor előfordul, hogy a zenész fejében megszületik egy ötlet, ami csak egy elszálló dallam marad, feledésbe merül. A Music Match segítségével viszont minden fiókban pihenő ötlet kész alkotássá fejlődhet és a közönség elé is kerülhet. 

Miről is szól ez pontosan? A platform felületén zenészek feltöltik ötleteiket, zenei témáikat, amelyeket bárki letölthet és hozzá adhatja saját dallamvilágát, ezáltal valami teljesen újat létrehozva. A Music Match biztosítja a felhasználók számára, hogy együtt valódi zenei műveket hozzanak létre, országokat átívelően, anélkül, hogy akár találkoznának. A működési mechanizmus pedig rendkívül egyszerű: töltsd fel az általad felvett dallamot, mások pedig letölthetik, majd hozzáadva saját hangszereiken lejátszott ötleteiket, ismét feltölthetik a módosított darabot a felületre. 


A Music Match egy egyszerű és hatékony lehetőség a sikeres alkotómunkára. Hívhatjuk egy randialkalmazásnak is, ahol a zene közös nyelvét felhasználva nemcsak találkozhatnak, hanem valami igazán értékeset: saját dalokat hozhatnak létre úgy, hogy közben megismerik egymást.” – mondják el a készítők, a Brandlift nevű digitális ügynökség munkatársai.

Az oldal további újdonsága az úgynevezett dallamevolúció, hiszen amikor a zenealkotás folyamata elindul, a feltöltött dallamok élete pontosan nyomon követhető. Emellett, a folyamatba bárki bármikor szabadon becsatlakozhat és hozzájárulhat egy új dal születéséhez, így akár számos résztvevővel, hatalmas közös projektek is kialakulhatnak. 

A Music Match tehát egy nagyon sokrétűen használható platform, amelynek célja, hogy összehozza az embereket, hogy közös alkotói folyamat során nagyszerű dalokat hozhassanak létre. Mert a zene mindenkié.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását