2023. március 26. - Emánuel

Újra Kövér a házelnök

Kövér Lászlót választották az Országgyűlés elnökévé. Az egyedüli jelöltre érvényes szavazatot 183 képviselő adott le, közülük 170-en igennel, 13-an nemmel szavaztak - ismertette Turi-Kovács Béla korelnök. Kövér László megválasztását követően esküt tett a plénum előtt.
2022. május 2. hétfő 17:32 - HírExtra

    
Turi-Kovács Béla bejelentette: a képviselőcsoportok közös indítványa hiányában a házelnök javaslatban kezdeményezte, hogy az Országgyűlés hat alelnököt és tizenkét jegyzőt válasszon. A javaslatot Bakos Bernadett (LMP) korjegyző ismertette, majd a jelöltekről egyenként szavazott az Országgyűlés.

Alelnöknek megválasztották Jakab Istvánt (Fidesz), Lezsák Sándort (Fidesz), Latorcai János (KDNP), Oláh Lajost (DK), Dúró Dórát (Mi Hazánk), törvényalkotásért felelős alelnöknek pedig Hende Csabát (Fidesz).
    
Az Országgyűlés jegyzőinek Gelencsér Attilát (Fidesz), Szűcs Lajost (Fidesz), Tiba Istvánt (Fidesz), Vinnai Győzőt (Fidesz), Aradszki Andrást (Fidesz), Földi Lászlót (KDNP), Móring József Attilát (KDNP), Z. Kárpát Dánielt (Jobbik), Hiszékeny Dezsőt (MSZP), Szabó Sándort (MSZP), Dócs Dávidot (Mi Hazánk) és Bakos Bernadettet (LMP) választotta a Ház.
    
Turi-Kovács Béla az ülésen ismertette a képviselőcsoportok vezetőit - Kocsis Máté (Fidesz), Simicskó István (KDNP), Gyurcsány Ferenc (DK), Jakab Péter (Jobbik), Fekete-Győr András (Momentum), Tóth Bertalan (MSZP), Tordai Bence (Párbeszéd), Toroczkai László (Mi Hazánk) és Ungár Péter (LMP) -, majd átadta az ülés vezetését Kövér László házelnöknek.
    
Kövér László (Fidesz) köszöntőjében arról beszélt: tagadhatatlan, mert a tények igazolják, hogy nemzetünk, társadalmunk, családjaink állapota, helyzete, boldogulási esélyei ma jobbak, mint a rendszerváltozás kezdete óta bármikor.
    
A házelnök köszöntőjében kiemelte: a választás eredményének alakulását legerőteljesebben éppen ez határozta meg.
    
Hangsúlyozta: Magyarország ma egy erős, emelkedő pályán mozgó, tekintéllyel bíró ország, amely minden polgárának élhető otthont biztosít és amelyet az európai politikában senki nem hagyhat számításon kívül.
    
Ugyanakkor a veszélyek korát éljük, és mindazt, amit az elmúlt 32 év munkájával elértünk, ma újra veszély fenyegeti: pénzügyi-gazdasági válság, illegális migráció, világjárvány és a szomszédban dúló háború - magyarázta Kövér László.
    
Úgy fogalmazott: "erőnk és képességeink minden eddigieknél nagyobb mértékű latba vetése, minden eddiginél nagyobb fegyelem mellett" állhatunk csak helyt a "készülő viharban". Ebben a kormánypárti képviselők felelőssége nagyobb, de a felelősségben az ellenzék is osztozik - jelentette ki.
    
Kövér László Mátrai Márta fideszes képviselőt javasolta háznagynak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását