2022. december 2. - Melinda, Vivien

Jobbik: Hamis biztonságérzettel verik át a magyar embereket!

Aki elhiszi azt, amit a kormány sugall a védettségi igazolványokkal, miszerint az első védőoltás után már védelmet élvez a koronavírussal szemben, az könnyen a járvány áldozatául eshet. Sajnos, szó szerint.
2021. április 8. csütörtök 16:48 - HírExtra

A Jobbik közleménye:

"Komoly árat fizethetünk érte, ha hiszünk az újabb orbáni szemfényvesztésnek. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért csapják be a magyar embereket, és küldik ki a védettségi igazolványokat az első oltás után. Azt sugalmazzák, mintha már az első oltásban részesülők is védettek lennének a koronavírussal szemben, pedig dehogy! Hiszen még a vakcinagyártó gyógyszercégek ajánlása szerint is csak a második oltás után több héttel alakul ki az optimális védettség. Orbánék tehát a „nyitásnak” nevezett valamivel, meg az emberekben szintén fals biztonságérzetet keltő „védettségi igazolványok” idő előtti kiadásával a magyar emberek életét kockáztatják. Na, ez tényleg veszélyes! Vajon hány ember életébe kerül majd Orbánék újabb felelőtlensége?

Feltehetően hasonlóan komoly árat fizet majd a magyar társadalom az Orbánék által felelőtlenül erőltetett iskolanyitások miatt is. A szakembereket, szakszervezeteket semmibe vevő és megalázó feudális központi akarat, a kommunikációs blöff és a szokásos orbáni felelősségáthárítás ugyanis mindent lesöpör az asztalról, ami nem felel meg az elképzeléseinek és akaratának.

„Az április 19-ei nyitás miatt aggódó pedagógusok legyenek figyelemmel a szülőkre és a diákokra is” – mondja Gulyás, amivel gyalázatos módon ismét a népre tolják a felelősséget. Pedagógusok tíz-, sőt százezrei kezdik meg úgy a tanítást tíz nap múlva, hogy fogalmuk sincs hány covidos lesz a gyermekek között, hány coviddal fertőzött van a családjukban. Se híre, se hamva a tesztelésnek, a bontott osztályoknak. Egyszerűen nem akarnak szembenézni azzal a kockázattal, ami a következő hetekben, hónapokban az oktatási intézményekben vár tanárra, diákra, szülőre. Sőt, még azt is ki merik jelenteni, hogy „az iskolák megnyitása nem jár olyan kockázatokkal, amit ne lehetne a jelen helyzetben vállalni”. Sőt, Orbánék szerint a pedagógusoknak már az első oltás is elég lesz. Miközben a naponta megszólaló járványügyi szakemberek szerint is pont, hogy óriási ennek a kockázata. Tudatos gondatlanság ez, ahogy a büntetőjogban mondják – akárhogy is csűrik-csavarják kormányszinten.

Újra emelkedhet ugyanis a fertőzöttek száma, amely már nem csupán az idős embereket veszélyezteti, hanem a középkorúakat és a fiatalokat is. Orbánék érthetetlen baromsága akár egy negyedik hullámot is beindíthat. A hátralévő bő másfél hónap bőven kibírható lenne digitális formában – ha már úgyis arról szólt tavaly a propaganda, hogy milyen sikeres volt.

Orbánék az érettségivel kapcsolatban is szinte mániákusan, ellentmondást nem tűrően ragaszkodnak a saját monomániás elképzeléseikhez, hallani sem akarnak arról, hogy a Jobbik javaslatának megfelelően – a diákok által elutasítható – megajánlott jegyekkel, vagy legalább a szóbeli vizsgák ideiglenes elhalasztásával csökkentsék a fölösleges kockázatot.

Orbán beteges vonzódása az április 19-i iskolanyitáshoz minden józan megfontolást és szakmai vélekedést felülír. Van gyanúnk arra, hogy miért vésték kőbe ezt a két „nyitási” dátumot…

Európában lakosságarányosan nálunk haltak meg a legtöbben COVID-fertőzésben, a felhasznált vakcinák arányát tekintve sem állunk sajnos túl jól. Vajon mennyien élhetnének még, ha ebben a két mutatóban az Orbán-kormány abszolválta volna az európai átlagot?"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását