2024. április 19. - Emma

Így lehet hatékony az online angoltanulás

Változó világunkban gyakran előfordul, hogy új körülményekhez kell alkalmazkodnunk életünk különféle területein. Az egyik ilyen terület a tanulás.
2021. április 6. kedd 08:08 - HírExtra

Szerencsére a számítástechnika mai szintje már lehetővé teszi, hogy könnyűszerrel vegyünk részt online tanfolyamokon. Egyik legnépszerűbb választás az online angol tanfolyam, hiszen ki ne szeretné nyelvtudását rugalmas keretek között megszerezni? Az alábbiakból kiderül, mire érdemes figyelni, hogy biztosan hatékony online angol tanfolyamot válasszunk.

Átlátható angol tanmenet

Ha az online angoltanulást választod, először győződj meg arról, hogy az adott nyelviskola felkészült-e az online oktatásra! Ideális esetben a honlapjukon megtalálod, hogyan zajlik a tanítás angolul online. Emellett pedig tanmenetet vagy ütemtervet is adnak, ha felkeresed őket. Ezáltal biztos lehetsz abban, hogy a nyelviskola online módszerei átgondoltak és tervezettek, s nagy eséllyel hatékonyak is.

Online angoltanulás megbízható felületen

Mindenképpen érdeklődj arról, milyen felületen zajlik az online angoltanulás! Jelentkezés előtt ismerkedj meg a felülettel, gondold át, hozzá tudnál-e szokni! Nézz utána, hogy a videokonferenciák és a tartalommegosztás platformjai megbízhatóak-e!

Videokonferencia platformja

Lényeges, hogy stabil és jól működő felületen szervezze a nyelviskola az élő videokonferenciát. A leggyakrabban használt platformok a következők:

- Zoom

- Google Hangouts

- Skype

- Teams

- Discord

- Google Classroom

Természetesen léteznek más nagyszerű felületek is. Érdemes véleményeket olvasni az adott platformról, amennyiben korábban nem ismerted.

Tartalommegosztás

Sokat számít, hova kerülnek fel a tanfolyammal kapcsolatos anyagok, és mennyire felhasználóbarát tárhelyről van szó. Online oktatásban gyakoriak a következő megosztó felületek:

- Google Drive

- One Note

- Google Classroom

- Padlet

Arányos nyelvi készségfejlesztés

Az online angol oktatásban, éppúgy, ahogy a hagyományos órákon, minden nyelvi készségre időt kell szentelni. Fogj tehát gyanút, ha egy adott nyelviskola csak szóbeli készségfejlesztő online órákat tart! Ez esetben ugyanis nem kapsz teljeskörű készségfejlesztést. A következő készségeket mind gyakorolni kell egy nyelvtanfolyamon:

- beszédkészség

- szövegértés

- hallott szöveg értése

- íráskészség

- nyelvtani készségek

Természetesen az arányosság nem feltétlenül azt jelenti, hogy mindegyik területre pontosan ugyanannyi időt kell szánni. Ez függ a nyelvi szinttől, a csoporttól és az egyéni igényektől is.

Kreatív, de követhető angoltanulás

Az online oktatás esetén az érdeklődés felkeltése még fontosabb, hiszen sokkal kevesebb inger ér minket a képernyő előtt ülve, mint személyesen a csoporttagok társaságában. Valószínűleg csak az első néhány óra után derül majd ki, hogy mennyire élvezhető és pörgős a tanfolyam. Hosszú távon nagyon nehéz monoton stílusú online órákon részt venni. Persze az sem szerencsés, ha olyan csapongó az oktatás, hogy a tanulók többsége képtelen követni. Ha a két szélső esetet tapasztalod, a következő kurzust már másik nyelviskolánál végezd! 

Egyre több nyelviskola hirdet online angoltanulási lehetőséget. Számos előnye van az online módszernek, de csak akkor hatékony, ha a nyelviskola alaposan megtervezi. Tanfolyamválasztás előtt érdemes figyelembe venni az oktatás során használt felületeket és a nyelviskola módszereit is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását