2024. május 19. - Ivó, Milán

Retró nap és három évtized filmcsemegéi

Április 1-jén kitör a retróláz a Paramount Networkön! A filmes csatorna egy napra visszahozza a ’80-as, ’90-es évek nagy tévésztárjai, Bay Éva és Mohai Gábor segítségével a televíziózás „hőskorának” hangulatát.
2021. március 31. szerda 10:37 - HírExtra

A Retró napon a két alkalmi bemondó klasszikus stílusban konferálja fel a produkciókat, a filmelőzeteseket pedig a kultikus narrátor, Bozai József jóvoltából hallhatjuk és láthatjuk. De vajon hogyan készült anno a tökéletes bemondónő frizura és mi volt Mohai Gábor pályafutásának egyik legváratlanabb eseménye? Végre ez is kiderül!

 Most csütörtökön érdemes lesz követni a Paramount Network műsorát, hiszen az április 1-jei Retró napon a filmcsatorna időutazásra invitálja nézőit. A ’80-as, ’90-es évek ikonikus bemondósztárjai, Bay Éva, Mohai Gábor, illetve a kultikus narrátor, Bozai József segítségével repülhetünk vissza a televíziózás „hőskorába”. Kiderül, hogyan konferálták volna fel a bemondók annak idején a produkciókat, és hogyan hangzottak volna klasszikus, retró stílusban narrálva a filmajánlók. 

De nézzünk be az érintettekkel közösen a kulisszák mögé! Bay Éva például elárulta, hogy a mostani forgatásra a régi időkből maradt, 22 éves zakójában érkezett, és abban mondta a felkonfokat.

„Az asztal mögött álltam, nem volt súgógép, csak egyszerűen leírták a szöveget, amit el kellett mondanom, ugyanúgy, mint annak idején. A hajam is hasonlított a régihez, amiről Takács Marika mindig azt mondta, hogy egy bemondónőnek sosincs frizurája, mert elölről ugyan szép volt, de közben hátul meg egy fészek! Egyébként akkoriban még nem volt klíma a stúdiókban, de szerencsére csak konferálás előtt adták be a fényt, mert még így is sokszor nagyon melegem volt” – emlékezett nevetve a legendás műsorvezetőnő, aki nagyon örült annak is, hogy a Paramount Network stúdiójában újra találkozhatott régi kollégájával és barátjával, Mohai Gáborral. 

Az öblös, összetéveszthetetlen hangszínű Mohai pályafutása egyik legváratlanabb élményéről mesélt.

„Vagy húsz évvel ezelőtt egy este adásban voltam, amikor megjelent két rendőr, akik egy elveszett kisfiút hoztak. Beültettem az ölembe, de hiába kérdezgettem tőle a nevét vagy hogy merre lakik, semmit sem volt hajlandó elárulni. A műsorok között folyamatosan bemondtam és ki is írtuk, hogy aki bármit tud az elveszett kisfiúval kapcsolatban, az jelentkezzen. Szerencsére a történet jól végződött, mert egy szomszéd felismerte őt és betelefonált, így az élő adásnak köszönhetően megtaláltuk a családját. Nagyszerű érzés volt segíteni és nagyon sok pozitív visszajelzést is kaptam ezt követően” – nosztalgiázott Mohai Gábor, aki a mostani forgatásra nagyjából 50 darab nyakkendővel érkezett, de végül az egyik barna színűt viselte. 

A Retró nap teljes programja:

- 8:10-től A Grand Budapest Hotel

- 10:10-től Anna és a király

- 13:15-től Arizonai ördögfióka

- 15:15–től Rock csont

- 17:00-tól Anyám nyakán

- 19:00-tól Cobra 11

- 21:00–tól Yellowstone

Forrás: Red Lemon
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását