2024. április 18. - Andrea, Ilma

Online koncertek

Fúziós találkozásoknak ad otthont a Fonó Budai Zeneház az online térben. Április 3-án egy sanzonos triókoncert, 7-én két virtuóz kobzás műsora látható és hallható ingyenesen - közölte a Fonó az MTI-vel.
2021. március 30. kedd 14:25 - HírExtra

Szakál Tamás (hegedű, ének), Darvas Kristóf (zongora, ének) és Soós Márton (nagybőgő) közös formációja a magyar akusztikus élőzene különböző árnyalatait képviselő három művészből alakult. Muzsikájukban a dzsessz érintésével a magyar sanzon és a kuplé műfaja, valamint a múlt századi kávéházi/szórakoztató zene találkozik egy színpadon.
    
A trió tavaly év végén alapított egy nagyobb létszámú formációt, amely a Blue Canarro Group nevet kapta. Ez szándékosan magában foglalja a manouche swing hazai képviselőjének, a Canarro zenekarnak a nevét, hiszen az egyik kiinduló pontja közös zenéléseik színterének, de stílusában és tagjait tekintve is eltér egymástól a két együttes. A trió előadását április 3-án 19 óra 30 perctől lehet követni a Fonó Facebook oldalán.
    
Ugyanott április 7-én 19 óra 30 perckor két virtuóz kobzás, Szlama László és Bolya Mátyás duója játszik. A többféle zenekari formációban játszó zenészek a KobzART, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének pengetős zenei műhelye alapítói. Tagjainak fő hangszere a koboz, de előszeretettel veszik elő a citerát is.
    
Repertoárjuk népzenei és történeti zenei alapokon nyugszik, hangszeres kamarazenei összeállításaik fontos eleme az improvizáció. Műsoraikban Balassi énekelt versei vagy a közel-keleti zene motívumai egyaránt felbukkannak, magával ragadó, kultúrák és évszázadok közötti barangolásra csábítva a hallgatót.
    
A két koncert a kezdő időponttól kezdve aznap éjfélig a Fonó honlapján, valamint a Youtube-on vissza is nézhető.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását