2021. április 11. - Leó, Szaniszló

Így döntött a japán jegybank

Nem változtatott az irányadó kamaton a japán jegybank pénteki kamatdöntő ülésén, jelezte viszont, hogy rögzített eszközvásárlási keret nélkül tartja fenn a továbbiakban a laza monetáris politikai környezetet.
2021. március 19. péntek 13:25 - HírExtra

Nem változtatott mínusz 0,1 százalékos rövidlejáratú irányadó kamatán márciusi kamatdöntő ülésén a Bank of Japan, és jelezte szándékát a 10 éves államkötvények hozamának nulla szinten tartására a továbbiakban is.
    
A hosszabb lejáratú kamatok esetében viszont plusz-mínusz 0,25 százalékra bővítette ki a kamatok engedélyezett mozgási tartományát 0,2 százalékról a nulla százalékos cél körül annak érdekében, hogy a válság miatt fenntartott laza monetáris politikai környezetben is nagyobb hatékonysággal és fenntartható módon törekedhessen az inflációs cél elérésére.
    
A jegybank egyúttla bejelentette, hogy "szükség szerinti mértékben" folytatja eszközvásárlásait az eddigi rögzített célszám helyett.
    
A japán jen árfolyama kilenchavi mélypontra esett a jegybanki bejelentést követően a dollárral szemben. A dollár jegyzése 0,18 százalékkal 108,73 jenre emelkedett. Csütörtökön a jen még egyheti csúcson állt a dollárral szemben.
    
A tokiói tőzsde Nikkei225 indexe az előző napi egy százalékos emelkedés után 1,41 százalékos veszteséggel fejezte be a pénteki kereskedést, egy hajszálnyira heti kezdőértéke alatt. A jegybanki döntés mellett a tőzsdei árfolyamok csökkenéséhez egyéb makroadatok is hozzájárultak. A fogyasztói árak 0,4 százalékkal csökkentek februárban az egy évvel korábbihoz képest, kisebb mértékben a januári 0,6 százalékos éves csökkenésnél. A maginfláció pedig februárban már a hetedik egymást követő hónapban mutatott negatív értéket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását