2024. április 28. - Valéria

MOL: közel tízmillárdos veszteség

A Mol Nyrt. a második negyedévben 9,4 milliárd forint nettó veszteséget könyvelt el, szemben az első negyedévi 24,3 milliárd forint pozitív eredménnyel, és az egy évvel korábbi szintén pozitív 151,3 milliárd forint nyereséggel.
2010. augusztus 17. kedd 09:17 - HírExtra
A kedden közzétett, konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számvitelei elveknek (IFRS) megfelelő gyorsjelentés szerint a vállalat az idén az első félévben 14,9 milliárd forint nettó eredménnyel zárt. Az elemzők a második negyedévre 22,98 milliárd forint nettó veszteséget vártak. A társaság a jó üzleti eredmény ellenére a nettó veszteséget a mintegy 76 milliárd forintot kitevő nem realizált nettó árfolyamveszteséggel, és a mintegy 25 milliárd forint adóráfordítással magyarázta.

A Mol első féléves nettó árbevétele 1.914,6 milliárd forint volt, ami 44 százalékkal több a tavaly ilyenkorinál. A második negyedéves bevétel 1.048,4 milliárd forint volt, míg egy évvel korábban 698,6 milliárd forint. Az első negyedévben a bevétel 866,2 milliárd forint volt.

A közlemény idézi Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki elmondta, a javuló működési eredmény ellenére, látnak lehetőséget a további javulásra. A cég elkötelezett a meglévő eszközök értékének maximalizálása, a hatékonyság további javítása és az INA-val közös működésből eredő szinergiák maximális kiaknázása mellett.

Az idén az első félévben a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 56 százalékkal, 290,1 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A speciális tételek nélküli üzleti eredmény 53 százalékkal 155 milliárd forintra nőtt. Az eredményjavulás fele az INA hozzájárulásából származik, ami a Mol szerint bizonyítja a konszolidáció sikerét. A javulás másik fele a gáztárolás és energia szegmensek növekvő profit hozzájárulása, a javuló külső környezet és a költségcsökkenés következménye.

A Mol jegyzett tőkéje lényegében nem változott, 79,202 milliárd forint volt a félév végén, a saját tőke 14 százalékkal 1.906,996 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A Mol részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában kereskednek, a papír hétfői záró ára 20.300 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvény ára 13.005 és 21.680 forint között mozgott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását