2024. május 6. - Ivett, Frida

Medgyessy: Baj lesz

Ha 2008 második felétől nem indul be egy lassú növekedés a magyar gazdaságban, akkor nagy baj van - mondta Medgyessy Péter kedd este az InfoRádió Aréna című műsorában. A volt kormányfő beszélt arról is: valós elégedetlenséget fejeznek ki az elmúlt hetekbe
2007. november 28. szerda 11:07 - Hírextra
Medgyessy Péter szerint komoly különbség van a Horn-kormány által bevezetett Bokros-csomag és a mostani pénzügyi kiigazítás között: előbbi nem sújtotta ugyanis a gazdasági növekedést. A volt kormányfő adócsökkentést sürgetett, szerinte ennyi kockázatot fel kellene vállalnia a kormánynak. Az egyensúly javítása rövid távon nagyon jó, de ha nincs növekedés, akkor az hosszú távon összeomlik - tette hozzá.

Egy ciklusban nem lehet egynél több reformot végrehajtani, másrészt azt jól elő kell készíteni, harmadrészt pedig empátia és párbeszéd szükséges hozzá - mondta a szocialista politikus. A vizitdíjat szerinte életveszélyes lenne most visszavonni. A volt miniszterelnök ugyanakkor úgy vélte: más a helyzet, ha egy érvényes népszavazás erre utasítja a kormányt, hiszen a döntést akkor tudomásul kell venni.

A szakszervezetek Medgyessy Péter szerint valós elégedetlenséget fejeznek ki, ami demokráciában nem rendkívüli esemény. A kormánynak végig kell gondolnia, hogy miért alakult ki ez a helyzet, ám nem hiszi, hogy meg kell hátrálni - mondta.

A Fidesz által kezdeményezett népszavazás nem vezethet Gyurcsány Ferenc bukásához, a történelem nem ismétli önmagát. Más a helyzet mint 2004-ben volt. Egy miniszterelnöknek hagyni kell, hogy végigcsinálja, amit elgondolt - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc kitart-e a következő választásokig, Medgyessy Péter úgy felelt: "Ő egy kitartó ember".
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását