2024. április 24. - György

5 ok, amiért a jövőben te is nyomon követed a kiadásaid

Te jelenleg nyomon követed a kiadásaid? Ha igen, valószínűleg képben leszel azzal, amit ebben a cikkben le fogok írni. Azért olvasd el, mert találhatsz benne olyat, amire nem is gondoltál, és máris más szemmel tekintesz majd kiadásaid nyomon követésére.
2021. március 18. csütörtök 12:58 - HírExtra

Ha viszont nem követed még, most azonnal kezdj hozzá! Elég hozzá egy kockás füzet is, de ma már számos remek applikációt is találhatsz hozzá. A cikk végére érve meg fogod érteni, hogy miért is mondom ezt már itt az elején. Lássuk hát az 5 okot, amiért te is bele fogsz vágni a kiadásaid nyomon követésébe.

1. Személyes felelősségvállalás

Azzal, hogy elkezded követni, írni a kiadásaid, máris felelősséget kell vállalnod azért, hogy mire mennyit költöttél. Mert onnantól kezdve le van írva, visszakereshető, és nem mondhatod azt, hogy nem tudod, mire ment el a pénz. Így nagyon jól tudod magad szembesíteni azzal, hogy mire költesz. Ennek a személyes felelősségvállalásnak talán a csúcsa az, amikor pároddal együtt követitek a kiadásaitokat. Ekkor az egymás megajándékozására költött összeg is belekerül a listába, de elég azt akkor beírni, ha már átadtátok az ajándékot.

2. Nem fogsz túlköltekezni

Ha látod a kiadásaid, akkor látni fogod azt is, hogy mennyid van még a hónapra. Így viszont sokkal nehezebben kerülsz bele abba csapdába, hogy megveszel valamit, ami nem annyira fontos. Mert ha ezt megteszed, látni fogod azonnal, hogy mire nem fog már jutni a hónapban, ami viszont fontosabb lett volna.

3. Ha nyomon követed a kiadásaid, akkor te irányítasz

Úgy tudod elkerülni, hogy valóban túlköltekezz, hogy már a hó elején meghatározod, hogy mire mennyit költhetsz. Egyfajta fiókokat, zsebeket, borítékokat (ki hogy hívja) hozol létre a hónap elején, melyekbe beleteszel bizonyos összegeket. Ezek lesznek az adott célra elkölthető keretek az adott hónapban. Ez egy kiváló tervezési módszer, mellyel elkerülhető a túlköltekezés. Persze a zsebek között lehet átjárás, ha úgy döntesz, de bizonyos zsebeknél nem érdemes ezt követni.

Ez a tervezés, tervezhetőség adja meg azt a lehetőséget is, hogy felelősen vegyél fel hitelt, ha arra van szükséged. Ha nincs elég félrerakott pénzed, de SOS jön egy nagyobb kiadás, akkor megkeresed a legjobb kölcsönt, és beütemezed a törlesztést. Ennyire egyszerűvé teszi ezt, ha vezeted a kiadásaid.

4. Megismered magad és a szokásaid

Sokan döbbennek rá a kiadások írásának már az első hónapjában is, hogy mire folyt el az a sok pénz. Jobban meg fogod ismerni magad, mint azt gondolnád! Megismered majd a szokásaid, a felesleges kiadásaid, amelyek innentől kezdve beazonosíthatóvá válnak. Ez pedig egyenes utat jelent az utolsó ponthoz.

5. Spórolhatsz

Ha megfigyeled, gyakorlatilag minden eddigi pont ide vezet, a spóroláshoz. Azzal, hogy elkezded írni a kiadásaid, hogy tisztábban látod a pénzügyeidet, könnyen gazdálkodhatsz. Megtalálhatod a felesleges kiadásaid, és előre tervezetten is költhetsz kevesebbet.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását