2024. március 29. - Auguszta

Vonzzák a befektetőket a fenntarthatóságra törekvő vállalatok

Kulcsfontosságúak lettek a fenntarthatósági szempontok az intézményi befektetők számára, elvárásaiknak azonban egyre kevesebb cég tud megfelelni – mutat rá az EY globális kutatása.
2021. március 9. kedd 10:30 - HírExtra

A közel 300 felsővezető bevonásával készült nemzetközi felmérés szerint a döntéshozók arról is a vállalati jelentésekből tájékozódnak, hogy a kiválasztott szervezet megfelelően ügyel-e a klímakockázatokra. 

A cégek társadalmi szerepvállalása, a környezettudatos gazdálkodás, valamint a fenntartható fejlődés területén tett lépéseik kiemelt szerepet játszanak az intézményi befektetők döntéseiben ­— mutat rá az EY tanulmánya. Mindeközben ahogy növekszik az igény a megbízható nem pénzügyi adatok iránt, úgy lesz egyre nagyobb a szakadék a piaci szereplők és a befektetők között: két év alatt 14 százalékponttal nőtt azoknak a száma, akik hiányolják a környezeti kockázatok bemutatását a beszámolókból.

A fenntarthatóság területén elért teljesítmény értékelésénél szinte minden megkérdezett (98%) a szervezetek beszámolóira, jelentéseire támaszkodik. A kutatásban résztvevők megbízhatóbbnak tartják azokat a társaságokat, amelyek működését meghatározza a felelős vállalati magatartás. A vezetők 91 százaléka számba vette ezeket a faktorokat az elmúlt 12 hónapban hozott befektetési döntéseinél.

„Magyarországon is egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy leginkább azokban a cégekben látnak üzleti lehetőséget a nemzetközi befektetők, amelyek a gyorsuló környezeti változásokra is hatékonyan tudnak reagálni, rövid és hosszútávú stratégiájuk szerves részét képezi az ESG szempontok integrálása az üzleti folyamatokba” - hangsúlyozta Domoszlai Rita, az EY Könyvvizsgálati Üzletágának associate partnere. ”A sikeres jövő kulcsa az, hogyan tudják az egyes vállalkozások ennek megfelelően átalakítani a működésüket, mely folyamat során létfontosságú szempont kell legyen a fenntarthatóságot célzó tevékenységek megbízható és transzparens bemutatása. Mind befektetői, mind pedig vállalati oldalról egyre nagyobb igény mutatkozik a nem pénzügyi jelentések és közzétételek kialakítására, valamint azok megbízhatóságának külső fél által történő hitelesítésére” – tette hozzá.

Forrás: Noguchi
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását