2024. április 18. - Andrea, Ilma

A BL-ben indulhatnak a legjobb magyar röpisek

A korábbi évek jó eredményeinek köszönhetően a következő szezonban automatikusan a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet a női röplabda Extraliga aranyérmese.
2021. március 3. szerda 13:10 - HírExtra

A magyar szövetség (MRSZ) keddi beszámolója szerint az európai szövetség (CEV) elkészítette a 2021/22-es idény kuparangsorát, ez alapján a női BL-ranglistán a tizedik helyen áll az Extraliga, ez pedig egy BL-főtáblás helyet jelent.
    
Az MRSZ emlékeztet rá, a sorozat legjobb húsz csapata között legutóbb a Vasas Óbuda indulhatott a 2019/20-as szezonban, ám a fővárosiaknak ehhez a selejtezőből kellett kvalifikálniuk. A Vasas a mostani szezonban is a selejtezőben szerepelt, azonban a Dinamo Moszkvával szemben alulmaradt.
    
A CEV- és Challenge Kupa-rangsorban a magyarok az ötödik helyen állnak, ez mindkét sorozatban két-két indulási jogot jelent. Ez a maximális kvótaszám a második és a harmadik számú megméretésben.
    
A férfibajnokság a BL-rangsorban a 27. helyen áll, ami egy BL-selejtezős helyet ér. A CEV- és Challenge Kupa rangsorában a 17. helyet foglalja el Magyarország, így előbbiben egy, utóbbiban pedig két magyar csapat indulása lehetséges.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását