2022. július 2. - Ottó

MSZP: A kisnyugdíjas kapja a legkevesebbet

A Fidesz a kispénzűeknek adja a legkevesebb 53. heti nyugdíjat! Az MSZP egyenlő összegű juttatást javasol, amivel a nyugdíjasok 70 százaléka jobban járna - írja közleményében Korózs Lajos.
2021. február 11. csütörtök 12:03 - HírExtra

Korózs Lajos, az országgyűlés Népjléti Bizottságának elnökének közleménye:

"A Fidesz-rezsim igazságtalanul osztja szét az 53. heti nyugdíjakat! Mivel ezt az összeget a nyugdíjak arányában számolják ki, azok kapják a legkevesebbet, akik a legkisebb juttatásban részesülnek, míg például egy egymillió forintos nyugdíj után már 250 ezer forint egyheti pluszpénz jár! Ez az igazságtalan számítás még tovább növeli a nyugdíjak közötti hatalmas különbségeket!

Az MSZP ezért azt javasolja, hogy kapjon minden nyugdíjas azonos összegű pluszjuttatást! Ha így lenne, mindenkinek 37 650 forint jutna, amivel a nyugdíjasok 70 százaléka jobban járna!

A Fidesz elszegényítette a nyugdíjasokat: az elmúlt 10 évben háromszorosára, 275 ezerre nőtt azoknak az időseknek a száma, akiket az elszegényedés fenyeget, és 520 ezer nyugdíjas próbál megélni 100 ezer forintnál alacsonyabb nyugdíjból. Ide vezetett Orbánék igazságtalan nyugdíjszámítása: az, hogy a fizetések emelkedését egyáltalán nem számolják bele az emelésbe, a százalékos számítás miatt pedig azok kapják a legkevesebbet, akiknek a legkisebb a nyugdíjuk.

Az MSZP szerint meg kell szüntetni a Fidesz nyugdíjasokat sújtó igazságtalanságát. Minden nyugdíjasnak joga van az emberhez méltó, tisztes megélhetéshez! Kapjon minden nyugdíjas egyenlő összegű pluszjuttatást, csökkenjenek a nyugdíjak közötti különbségek!"

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását