2024. április 25. - Márk

Vétkes a polgármester

Vétkesnek találta "különféle törvénysértések miatt" Fót fideszes polgármesterét az önkormányzati testület fegyelmi tanácsa, ezért fegyelmi büntetésként megvonja fizetésének 20 százalékát - közölte a tanács elnöke pénteken az MTI-vel.
2007. szeptember 14. péntek 11:36 - Hírextra

Csorba István elmondta, hogy a fegyelmi tanács csütörtök esti ülésén jelen lévő 15 tag közül 11-en szavaztak úgy, hogy a polgármester vétséget követett el. A döntés szerint munkája során például többször is szándékosan nem tett eleget ellenjegyzési kötelezettségének, és jogszabályellenesen kötött szerződéseket.

Mindezek miatt a bizottság egy évre kiterjedően büntette meg azzal, hogy részlegesen elvonta a fizetését. Ugyanakkor a fegyelmi tanács még júniusban bíróságnál kezdeményezte a polgármester felmentését a város vezetéséből, s még az az eljárás is folyamatban van - tette hozzá.

Szent-Iványi Géza polgármester az MTI megkeresésére elmondta, hogy álláspontja szerint mondvacsinált politikai ügyről van szó. Az ellene felhozott vádak nem állják meg a helyüket, ezért jogi úton kívánja igazát megvédeni. A fegyelmi tanács az ellene lefolytatott vizsgálat során eljárási hibákat is elkövetett - jelentette ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását