2024. március 29. - Auguszta

Nyelvtanulás hanganyaggal bővítve

Bizonyára tudod, hogy bármilyen idegen nyelv elsajátításához elengedhetetlen, hogy eredeti nyelven hallj hanganyagokat. Ám előbb vagy utóbb kénytelen leszel megszólalni az adott nyelven, mondatokat formálni, hanglejtést és kiejtést gyakorolni ahhoz, hogy kommunikálni tudj a későbbiekben.
2021. január 21. csütörtök 08:56 - HírExtra

Sokan nem is gondolják, milyen fontos szerepe van a hanganyagoknak a nyelvtanulás alatt, hiszen az ilyen segédanyagok által teljesedik ki a nyelvtudás. Beleélheted magad az adott szituációba az adott országban, részese lehetsz a kultúrának, belekóstolhatsz a mentalitásukba. 

A hatékony nyelvtanulás titka

Szavakat magolni egy ideig mindenkinek könnyen megy, de hamar elfáradhatsz benne, és unalmassá, monotonná válhat. Ráadásul mindenkinek vannak nehezen megjegyezhető szavak, amik sehogy sem akarnak az emlékezetbe vésődni. Ám ha beleilleszted egy szövegkörnyezetbe, háttérzajok veszik körül, mindjárt egyszerűbb a dolgod, és később is erre a szituációra fogsz visszaemlékezni inkább, mint a könyv felett eltöltött magolós estére. 

Lényegesen megkönnyíti a nyelvtanulást, legyen szó kezdő vagy haladó szintről, általános vagy üzleti kommunikációról. Változatosabb, izgalmasabb és nem utolsósorban könnyebb dolgod lesz a későbbiekben, ha rendszeresen hallgatsz hanganyagokat a nyelvtanulás során.

Lehetőségek tárháza

Ahhoz, hogy jól válassz, tudnod kell, mit keress, és azt is, hogy hol keresd!

Hogy mit, az attól függ, melyik nyelvkönyvből tanulsz épp, mert mindenképp a hozzá tartozó hanganyagokat érdemes kiválasztani.

Hogy hol, abban segítségedre lehet az Oxford Corner Könyvesbolt, ami webáruházként is működik, és a nyelvkönyveken túl sok nyelvtanulást segítő egyéb kiadványra tehetsz szert.
 

Néhány példa a legnépszerűbb kiadványok közül:

- Cambridge First Certificate In English 1-2

- Cambridge Preliminary English Test 1-3 Audio CD Set

- English File (Third edition) Audio CD kezdőtől felsőfokig

-Market Leader advanced class CD

- Student’s Audio CD

- Headway

- Project 2-3 Audio Class CD

- Straightforward

- To The Top 1-2
 

Ha elakadnál…..

Keress rá az aktuális nyelvkönyvedre, és nézd meg, létezik-e CD melléklet hozzá. Ha igen, akkor azt javasoljuk hogy az ahhoz tartozó CD-t vedd meg, és figyelj, hogy az a szintednek megfelelő legyen.

Kérhetsz külsős segítséget is, a legtöbb nyelvkönyveket árusító bolt hozzáértő eladói, mint az Oxford Corner Könyvesbolt dolgozói is, készséggel állnak rendelkezésedre.

Nyelvet tanítasz? Mindenképp használj hanganyagot! Színessé, változatossá teszi akár a közösségi, akár a magán órákat, és sokkal gyorsabb, hatékonyabb szövegértést eredményez.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását