2024. április 24. - György

Kína Twitter-háborúja

Peking objektivitásra szólította fel a Twitter közösségi oldalt, miután az egyesült államokbeli kínai nagykövetség hivatalos fiókját zárolták egy januárban közzétett bejegyzés miatt.
2021. január 21. csütörtök 10:16 - HírExtra

Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő a csütörtöki sajtótájékoztatóján továbbá arra kérte az oldal üzemeltetőjét, hogy tegyen különbséget az álhírek és az igazság között, hangsúlyozva: az Egyesült Államokban rengeteg összeesküvés-elmélet és félrevezető információ terjed a közösségi hálózatokon, Kína pedig az áldozata ezeknek a szóbeszédeknek, beleértve a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről szólókat - tette hozzá. A szóvivő elmondta: a nagykövetségnek feladata, hogy tisztázza az igazságot.
    
A Twitter csütörtökön közölte, hogy felfüggeszti a washingtoni kínai nagykövetség fiókját egy olyan bejegyzés miatt, mely a cég szerint megsértette a platform emberek vagy csoportok emberi mivoltuktól való megfosztását tiltó szabályait. A kérdéses bejegyzésben a nagykövetség a kínai vezetés Hszincsiangban alkalmazott intézkedéseit vette védelmébe, és egy - a China Daily című kínai pártlapban közölt - tanulmányra hivatkozva azt írta: az ujgur nők többé már nem "babagyártó gépek".
    
Kína rendszeresen tagadja azokat a vádakat, miszerint emberi jogi visszaéléseket követ el Hszincsiangban. Nemzetközi jogvédő szervezetek szerint azonban az északnyugat-kínai területen az 1,8 milliót is elérheti azoknak az ujguroknak és más, muszlim vallású kisebbségekhez tartozó embereknek a száma, akiket a helyi kormányzat akaratuk ellenére átnevelő táborokba zárt, és a gyárakban vagy a földeken dolgoztat. Adrien Zenz német kutató egy tavaly megjelent jelentésében a helyi muszlim kisebbséghez tartozók kényszerített sterilizációjával, illetve terhesség-megszakításokkal vádolta meg a kínai vezetést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását