2024. április 19. - Emma
Az éghajlatváltozást, a koronavírus-járványt, a digitális átállást és a biztonság területét érintő új szövetségre van szükség Európa és az Egyesült Államok között egy erősebb Európa, egy erősebb Amerika és egy jobb világ megteremtésért - jelentette ki az Európai Tanács elnöke az Euróai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén szerdán, Joe Biden megválasztott amerikai elnök beiktatásának napján.
2021. január 20. szerda 09:52 - HírExtra

Charles Michel az Egyesült Államok új elnökének beiktatásáról és az aktuális politikai helyzetről szóló vitán hangsúlyozta: Joe Biden elnöksége új lehetőséget hordoz a transzatlanti kapcsolatok megújítására és megerősítésére.
    
Amerika erős partnere Európának, ugyanis Amerika a demokrácia és a jogállamiság erős bástyája - emelte ki.
    
Michel a beszédében javaslatot tett arra, hogy az idén tervezett NATO-csúcs alkalmával rendezzenek csúcstalálkozót az európai uniós vezetők és az amerikai elnök között is.

Négy hosszú év elteltével Európának ismét barátja van a Fehér Házban, a Capitolium pedig ismét a demokrácia szimbóluma lehet, Joe Biden beiktatásával Amerika ugyanis visszatér a hasonlóan gondolkodók körébe - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Ursula von der Leyen az Egyesült Államok új elnökének beiktatásáról és az aktuális politikai helyzetről folytatott EP-vitán azt mondta: új időszak kezdődik Amerikában, Biden beiktatásának fontos üzenete ugyanis, hogy egy megosztott nemzet gyógyulása indulhat meg.
    
Elmondta, az új partnerség kialakítására az Európai Bizottság előre tekintő transzatlanti napirendet fogadott el a globális változások közös megoldása céljából az Amerikával közös érdekek és értékek alapján.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását