2024. március 29. - Auguszta

Közúti nézeteltérésből emberrablás

Jogtalan fogvatartás miatt indítottak büntetőjogi eljárást Kolozsváron egy magyar állampolgár illetve annak romániai felesége és apósa ellen. A Kolozs megyei rendőrség tájékoztatása szerint szombat este egy Kolozsvár bejáratánál történt közúti balesetet k
2007. november 18. vasárnap 17:06 - Hírextra
Mivel nem tudtak megegyezni, a balesetért felelős román sofőr a legközelebbi rendőrőrs felé indult, hogy jelentse az esetet, a helyszínen hagyta azonban 29 esztendős lányát.

A rendőrség szerint a magyar rendszámú gépkocsi sofőrje a lányt az autóba ültette felesége és apósa mellé, majd Kolozsvár fele indult tovább. A lány telefonon hívta fel apját, azt állítva, hogy csak akkor engedik leszállni a gépkocsiból, ha ötezer eurót utalnak át a budapesti sofőr bankszámlájára. A Mitsubishit egy rendőrautó tartóztatta fel, utasait a rendőrségre kísérték.

Raluca Seucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a Mitsubishi sofőrje illetve annak felesége és apósa ellen jogtalan fogvatartás miatt indult büntetőjogi eljárás, ugyanis a balesetért felelős sofőr lánya szerint csak a kért összeg ellenében akarták őt elengedni. "Kihallgatásukat követően mindhármuk továbbmehettek Budapest felé" - mondta el a szóvivő, aki azonban nem ismerte a meggyanusítottak álláspontjának részleteit.

A román büntető törvénykönyv szerint a jogtalan fogvatartást héttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik amennyiben azt kettő vagy annál több személy követte el, vagy pedig anyagi hasznot kérnek a fogvatartott szabadon bocsátása fejében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását