2024. március 29. - Auguszta

A Párbeszéd javaslata az oltásokra

Megmagyarázhatatlan az a káosz, amelyet az Orbán-kormány bukott járványkezelése, felelőtlen kommunikációja és az oltással kapcsolatos lépéseinek értelmetlen sora mutat - írja a Párbeszéd közleményében, ezért a párt javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.
2021. január 11. hétfő 17:34 - HírExtra

A Párbeszéd határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, hogy a kormány rendeletben szabályozza a Covid elleni oltás rendelkezéseit.

Mint írják: "hiába kommunikálja Orbán Viktor, hogy Magyarországnak van oltási eljárási terve, az igazság ezzel szemben az, hogy semmilyen nyilvánosan elérhető Covid-oltási terv nincs. A kormány nem tett közzé semmilyen, az egészségügy és a járványügy vezetői által jegyzett dokumentumot, amelyből egyértelműen kiderül, hogy a magyar állam milyen ütemezéssel, milyen prioritások szerint fogja beoltani a vakcinázásra jelentkezőket. Mindeközben – egészségügyi szakmai szempontokat mellőzve – az oltási regisztráció Rogán propagandaminisztériumához tartozik.

A Párbeszéd a következőket követeli:

A kormány tegyen közzé világos és mindenki számára elérhető oltási eljárásrendet; hozzon létre egy átlátható szempontrendszert, amely alapján eldönthető, hogy kit, milyen sorrendben terveznek beoltani; 

az egészségügyben dolgozók beoltása után vegyék sorra a pedagógusokat; az oltást végezhessék a háziorvosok és a munkahelyi üzemorvosok is; 

biztosítsák az otthoni oltás lehetőségét  mozgásképteleneknek és betegeknek; az átoltottságról adjanak ki naponta részletes adatokat; a lakosság széles körű tájékoztatása és felkészítése mellett segítsék a legelesettebb társadalmi csoportok regisztrációját is;

a kormány növelje a kapacitásokat és az oltásra fordítandó szükséges anyagi és humánerőforrásokat is.

A Párbeszéd álláspontja szerint "a kormány megbukott a járványkezelésben, és az oltásra való felkészülésben is ugyanolyan felelőtlen és inkompetens."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását