2024. március 29. - Auguszta

Az ellenzék szerint gond van a TB-törvénnyel

Az ellenzék utólagos normakontrollt kért az Alkotmánybíróságtól az idén nyáron hatályba lépett társadalombiztosítási törvénymódosítás ügyében, mivel azt embertelennek és igazságtalannak tartja - mondta Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő hétfőn, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.
2020. december 28. hétfő 13:50 - HírExtra

Az ellenzéki politikus kiemelte, a kormány kezdeményezésére tavaly elfogadott változtatás lehetővé teszi, hogy "kiszámlázzák" a sürgősségi egészségügyi ellátást azoknak, akik hat hónapon keresztül nem tudják fizetni társadalombiztosítási járulékukat.
    
Korózs Lajos aláhúzta, a törvénymódosítás egyszerre sérti az emberi méltóság és a szolidaritás elvét, valamint a szociális biztonsághoz és az egészségügyi ellátáshoz való jogot, s így ellentétes az alaptörvény több pontjával, az Alkotmánybíróság korábbi döntéseivel, valamint számos nemzetközi szerződéssel.
    
A kormány ezen lépésével emberek százai, ezrei kerülnek életveszélybe - fogalmazott a képviselő, aki szociáldemokrata politikusként elfogadhatatlannak nevezte, hogy az állam csak annak segít, aki meg tudja fizetni a szolgáltatásokat.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását