2024. április 19. - Emma

Nyuszisimogató az állatkertben

A rossz idő ellenére húsvét második napján is várja nyuszik simogatására a gyerekeket a Fővárosi Állat- és Növénykert - mondta az intézmény szakmai és sajtóreferense hétfőn az MTI-nek.
2008. március 24. hétfő 14:17 - Hírextra
A fővárosi állatkert évek óta kettős céllal szervezi a nyuszisimogást - mondta Hanga Zoltán. Egyrészt arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy csak azok vásároljanak élő állatot, akik azután a következő 10-12 évben - ameddig élnek a nyulak - gondozni is tudják, másrészt a gyerekeknek megadják az élő állattal kapcsolatos élményt.

A húsvéthoz kapcsolódó más programokkal is várják az érdeklődőket. Tojáskereső verseny és tojásfestés szerepel a lehetőségek között, míg a főkapuval szemközti színpadon koncerteket és kvízjátékokat tartanak.

Mint Hanga Zoltán elmondta, húsvétvasárnap mintegy hétezer látogató volt az állatkertben. Hétfőn - a rossz idő miatt - ennél kevesebb vendégre számítanak. Az első információk szerint a látogatók "csordogálnak" - fogalmazott a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását