2024. március 19. - József, Bánk

Brenner: Demeter ne a facebookról törölje magát!

Demeter Szilárd ne a Facebookról törölje magát, hanem a hazai közéletből - írja Brenner Kolomán, a Jobbik képviselője.
2020. november 30. hétfő 14:21 - HírExtra

Brenner koloman közleménye:

"Emlékezhetünk mindannyian, miért szólítottam már fel januárban is lemondásra: ez az orbánista volt az, akinek a műsorában a németek kiirtásán viccelődtek. Bár az eset után "bocsánatot kért", a Petőfi Irodalmi Múzeum élén maradhatott következmények nélkül. Most újra "nagyot" ment, hiszen szerinte Európa Soros gázkamrája, s ezzel a soá, a holokauszt borzalmait emlegeti megengedhetetlen módon. A Jobbik keresztényszociális alapon álló néppártként elutasítja ezt az elfogadhatatlan és a 20. század borzalmát relativizáló megszólalást, a polgári, konzervatív gondolatkör megjelenítőjeként.

Orbán "kultúrpolitikusának" ezen kijelentései is arra utalnak: Orbán ki akarja vezetni hazánkat az európai kultúrkörből és az Európai Unióból.

Viszont nem csak az "Orbán-tervet" készítette elő, hanem újra etnikai alapú uszítást hajtott végre, hiszen nem elég, hogy korábban a németek kiirtásán viccelődött, most ismét a németeket gyalázta. "Furcsa dolog ez a német szellem, német szellemiség vagy német társadalom. Ha megnézzük a XX. századi történelmüket, akkor azt látjuk, hogy nagyon fegyelmezettek. Tehát amikor nácinak kell lenni, akkor nácik, amikor liberálisnak, überliberálisnak vagy árjaliberálisnak kell lenni, akkor azok." Látjuk tehát, hogy a korábbi bocsánatkérést mindennek gondolta, csak komolynak nem.

Egy ilyen embernek nincs helye a közéletben! Amennyiben Orbán nem meneszti még ma Demetert vagy nem szólítja fel a lemondásra, úgy ő a legfőbb cinkosa, s ő a felelős minden további uszításáért, kijelentéséért, írásáért Demeternek!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását