2024. március 19. - József, Bánk

Az EU nagyon várja Biden-t

Az Európai Unió javítani szeretné Donald Trump elnöksége alatt elhidegült transzatlanti kapcsolatait, és konkrét javaslatokkal akar előállni Joe Bidennek, az Egyesült Államok leendő elnökének – értesült a Magyar Békekör hétfőn.
2020. november 30. hétfő 13:16 - HírExtra

Az Unió 27 nagykövete öt olyan területet készül kijelölni, amely lehetőséget kínál az amerikai-EU együttműködés élénkítésére. Ezek a következők: egészségügyi együttműködés a koronavírus-járvány megfékezésében, a normális gazdasági élet helyreállítása, a klímaváltozás feltartóztatása, a béke és a biztonság erősítése, a nemzetközi együttműködés közös értékeinek újbóli felvállalása, és a multilaterális kapcsolatok helyreállítása.
    
A Békekör üdvözli az EU-s kezdeményezést, hiszen valamennyi a helyzet normalizálására irányul. Ha az Egyesült Államok leendő elnöke is magáévá teszi az EU kezdeményezését, könnyebben feltartóztathatják a járványt, és új életet lehelhetnek a gazdaságba. Biden maga is kilátásba helyezte az USA csatlakozását a párizsi klíma-megállapodáshoz, a hadászati nukleáris fegyverekről kötött megállapodás (START) meghosszabbítását, a visszatérést az Iránnal kötött atom-megállapodáshoz (JCPOA), és a sokoldalú diplomácia felélénkítését a Trump idején tapasztalt leépítés helyett.
    
A Magyar Békekör arra is felhívja a figyelmet, hogy az EU által megjelölt területek a transzatlantinál szélesebb együttműködést követelnek meg. Tekintettel a világjárványra, a világgazdaság rendbe tételére, a nemzetközi biztonságra. Átfogó együttműködés elképzelhetetlen a nemzetközi szervezetek nélkül, a multilateralizmus elhanyagolásával.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását