2024. március 19. - József, Bánk

Bedőlhetnek az önkormányzatok

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer "bedőlne", ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.
2020. november 23. hétfő 12:02 - HírExtra

Az ellenzéki politikus kifejtette: a határozati javaslat megfogalmazza az önkormányzatok feladatait a járványhelyzetben, és azt, hogy a kormánynak azok megvalósításához, valamint a működéshez biztosítania kell a forrásokat. Az előterjesztés értelében a kormánynak az eddigi megszorításokat vissza kell vonnia, és nem hozhat olyan döntéseket sem a kabinet, amely ellehetetleníti az önkormányzatok működését.

Keresztes László Lóránt felidézte a kereskedelmi és iparkamara vezetőjének javaslatát az önkormányzati adóbevételek elvonásáról, amelyet a kormány nem cáfolt, sőt szerinte a miniszterelnök egyes megszólalásai megerősítik, hogy ez egy kormányzati szándék. Az intézkedés nem segítené a kis- és közepes vállalkozásokat, őket a kormányzat tudná megtámogatni - mondta.
    
Hozzátette: az önkormányzatok már így is súlyos elvonásokat szenvedtek el, ami nehezíti alapfeladataik ellátását, például az utak karbantartását, a közvilágítás vagy az ivóvíz biztosítását, az egészségügyi alapellátást, a közösségi közlekedés megszervezését.  
    
Az LMP frakcióvezetője közölte: 130 városvezetőt keresett meg levélben. Válaszaikból kiderül, hogy még a kormánypárti polgármesterek is elutasítják a kamara elnökének javaslatait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását