2024. július 13. - Jenő

Hol van a pénz a kórházakból?

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója a XX. kerület polgármesterének írt levelében - bár a kórházak állami fenntartásúak - az önkormányzattól kér segítséget, hogy defibrillátort, mobil ultrahang készüléket és izolációs betegszállító ágyat vásárolhassanak, ugyanis erre saját forrásuk nincs, eszközbeszerzési keretük kimerült.
2020. november 16. hétfő 15:41 - HírExtra

Havasi Gábor, a Momentum egészségpolitikusa, a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka szerint bár a kormány 2017 óta minden évben, évente többször is bejelenti a 700 milliárd forint összértékű Egészséges Budapestért Programot, forrást nem biztosítanak rá. Az elmúlt 3 évben megközelítőleg csak a megígért összeg tizedét biztosították EBP-s fejlesztésekre. Pedig a finanszírozási rendszer megújítására, és a fejlesztési forrásokra égető szüksége lenne minden egészségügyi intézménynek, az állami kórházaknak is. 

A Momentum felháborítónak tartja, hogy a kormány nem készítette fel az egészségügyet a koronavírus-járvány második hullámára, és egy járványkórház nem tud beszerezni saját forrásból olyan eszközöket, amiket főigazgatója indokoltnak tartana a védekezés és betegellátás hatékonysága szempontjából. Az pedig vérlázító, hogy egy járványkórházzá minősített intézmény az alapszintű ellátáshoz szükséges eszközök mellett nem kap plusz eszközöket!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását