2024. április 24. - György

Tüntetések lehetnek Amerikában?

Az amerikai társadalom megosztottsága miatt akár erőszakot is szülhet Joe Biden vagy Donald Trump győzelme - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerda reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2020. november 4. szerda 09:31 - HírExtra

A szakértő szerint soha ilyen megosztott nem volt még az amerikai társadalom: a demokraták úgy állítják be a helyzetet, hogy ha Trump győz, akkor vége a demokráciának, míg a republikánusok Biden győzelme esetén egyfajta szocializmus megteremtését emlegetik.
    
Ugyanakkor az amerikai társadalom nemcsak így, hanem különböző értékek mentén is széthasadt, másképpen látják a történelmet és az "amerikai álmot". Korábban is voltak ellentétek, de egyfajta "nemzeti minimumban" azért sikerült megegyezni - tette hozzá.
    
Most viszont annyira kiélezett a két tábor viszonya, hogy akár erőszakhoz is vezethet az egyik vagy a másik jelölt győzelme - emelte ki.
    
Magyarics Tamás szerint a mostani helyzet egy kicsit hasonlít az 1960-as évek végéhez, amikor az amerikai társadalom radikalizálódott, és Nixon úgy tudott győzni, hogy rendet és nyugalmat ígért. Donald Trump is hasonló szlogenekkel kampányolt most - tette hozzá.

 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását