2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Katonai tiszteletadás mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 64. évfordulóján, szerda reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A kegyelet kifejezéseként a lobogó egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.
2020. november 4. szerda 10:01 - HírExtra

A lobogót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel, majd a Szózat zenéjére eresztették félárbócra. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.
    
A Parlamentre kitűztek egy lyukas magyar zászlót és egy fekete gyászzászlót.
    
A koronavírus-járvány miatt a rendezvényen közreműködők - a lovas díszegység és a központi zenekar tagjait leszámítva - valamennyien maszkot viseltek.
    
Ma egész nap gyertyát lehet gyújtani a Terror Háza Múzeumnál, a Hősök falánál. Este a Szent István-bazilika előtt elhelyezett 1956-os installációnál lesz mécsesgyújtás.
    
November 4-ét a kormány hivatalosan 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását