2024. április 19. - Emma

Terror Nizzában: lefejezés, három halott

Késes támadó gyilkolt meg három embert egy nizzai templomban, egyik áldozatát lefejezhette. A támadót elfogták, miközben Allah Akbar-t kiálltozott.
2020. október 29. csütörtök 11:26 - HírExtra

Késes támadás történt a nizzai Notre-Dame templomnál. A város polgármestere, Christian Estrosi nyilatkozata szerint két embert megölt, egyet súlyosan megsebesített a támadó, de percekkel ezelőtt a francia laponak a rendőrség megerősítette, hogy a harmadik áldozat is meghalt - írja a hvg.hu.

A Reuters hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az áldozatok egyikét, egy nőt állítólag lefejeztek, és a polgármester is arról beszélt, hogy a bazilikában talált áldozattal hasonlóan végeztek, mint a Párizs elővárosában október 16-án meggyilkolt tanárral, Samuel Patyval.

A Le Monde azt írja, egy női és egy férfi áldozatot a bazilikában ölt meg a támadó, a harmadikat, aki ugyancsak egy nő, a bazilika előtti bárban támadta meg az elkövető, ahol az áldozat menedéket keresett.

Az elkövetőt a rendőrség ártalmatlanította (lelőtték) és őrizetbe vette.

Christian Estrosi polgármester megerősítette, hogy terrortámadásról van szó, mind mondta, a tettes az allah akbar kifejezést kiáltozta. A polgármester úgy véli, az iszlamo-fasizmus szedi az áldozatait.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását