2024. május 5. - Györgyi

Gigaökohajón a G8-ak

Egy óriási hajó, amely szinte betölti a nápolyi öblöt, látja vendégül a világ vezető államainak vezetőit, a G8-akat júliusi tanácskozásukon, a Szardínia melletti Maddalena szigeténél. Az MSC Fantasia Európa legnagyobb utasszállító hajója. Vízkiszorítása 1
2009. január 5. hétfő 07:15 - Hírextra
Hatszor olyan hosszú, mint az Eiffel-torony, és olyan magas, mint egy 23 emeletes ház.

Százhét lakosztályában kap majd helyet Barack Obama, Gordon Brown, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy és a többi vezető királyi palotában is helytálló luxuskörülmények között. A hajón egyébként 3959 utasnak van hely, plusz az 1325 fős személyzetnek - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A hajó tulajdonosa, az olasz MSC a világ második legnagyobb hajózási társasága. Pierfranco Vago ügyvezető igazgató elmondta, hogy bár jelenleg még nem folynak tárgyalások az olasz kormánnyal, a társaság kész ingyen kölcsönadni a hajót a nagy eseményre. Ez részükről gesztus lenne Olaszország felé, másrészt saját hírnevüket is öregbítené.

A hajószállást a szervezők azért választották, mert az értekezlet főtémája a környezetvédelem lesz. Maga a hajó is igyekszik a legnagyobb mértékben megfelelni az ökológia szempontjainak. Festése, lakkozása nem mérgező, a rajta keletkező szennyvizet reciklálják, ugyanez történik az üveg-, az alumínium és műanyaghulladékkal és az energiatakarékosság követelményeit is maximálisan betartják.

A hajó keresztanyja - ahogy a társaság további öt hajójáé is - Sofia Loren.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását