2024. április 23. - Béla

Megszegte a Fidesz a választási törvényt?

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke az Állami Számvevőszékhez fordult, jelentette be Facebook oldalán.
2020. október 28. szerda 09:08 - HírExtra

2020. október 11-én a Borsod 6-os választókerületben időközi választásokat tartottak az előző képviselő halála miatt. A választással, az eredménnyel és a jelöltekkel több aspektusból is sokat foglalkozott a közélet az elmúlt időszakban. 

Ami viszont eddig még nem merült fel, az az, hogy Fekete-Győr András szerint Koncz Zsófia megszegte a választási törvényt, amivel kapcsolatban  a Momentum elnöke az Állami Számvevőszékhez fordul.

"Úgy tűnik, nem csak a krumpliosztással és a helyi polgármesterek félelemben tartásával tett szert tisztességtelen előnyre Koncz Zsófia, a borsodi időközi országgyűlési választás fideszes jelöltje. A Facebook hirdetésadatbázisából kiderül: csak a közösségi oldalon 5,6 millió forintot költött hirdetésekre a rövid kampány alatt, ami ÖNMAGÁBAN TÖBB, mint a törvényben megengedett, maximálisan elkölthető összeg (5,4 millió MINDENRE).

Ezt nem lehet többféleképpen magyarázni: a Fidesz törvényellenesen túlköltekezett. [...]

Sokadik alkalommal derül ki, hogy a kormánypárt még a saját maga által hozott törvényeket sem tiszteli. A borsodi időközi választás arra kell, hogy emlékeztessen mindannyiunkat: a Fidesz 2022-ben sem fog tisztességes játékszabályok mellett játszani, sőt, még a saját győzelmük érdekében szabott törvényeket is áthágják, ha ettől függ hatalomban maradásuk." - írta bejegyzésében Fekete-Győr.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását