2024. június 15. - Jolán, Vid

A közbiztonság erősítésére fekszik rá az új polgármester

Józsefváros közbiztonságának megerősítését nevezte az első számú feladatának Kocsis Máté, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként vasárnap megnyerte az időközi polgármester-választást Budapest VIII. kerületében.
2009. november 23. hétfő 15:03 - HírExtra
Kocsis Máté hétfői fővárosi sajtótájékoztatóján kijelentette: új időszámítás kezdődik "Budapest szívében", amely minden józsefvárosinak - függetlenül attól, hogy kire szavazott - örömet, megnyugvást és biztonságot nyújt majd. Ahogyan a választás éjszakáján is fogalmazott, hétfőn is hangsúlyozta: vasárnap Józsefvárosban véget ért egy korszak, ugyanis a rendszerváltás óta még soha nem volt jobboldali polgármestere a kerületnek.

Ez lehetőség egy biztonságosabb, élhetőbb és szerethetőbb Józsefváros megteremtésére - fogalmazott, hozzátéve, hogy a józsefvárosiaknak teszi a polgármesteri esküjét.

Arra a kérdésre, tervezi-e, hogy felülvizsgálja az eddigi szerződéseket a kerületben, Kocsis Máté kijelentette: "minden szerződést felül fogunk vizsgálni".

Megjegyezte azt is, nagyon fontos, hogy minél előbb találkozzon a VIII. kerületi rendőrkapitánnyal. A feladatok közül példaként említette a térfigyelő kamerarendszer bővítésének megalapozását, és hozzátette azt is, hogy szigorúan büntetni fogják a közterületi alkohol- és drogfogyasztást.

Arra a felvetésre, hogy lesznek-e következményei a kampány során felmerült gyanús eseteknek, amelyekben a rendőrség is nyomozást indított, Kocsis Máté azt mondta: attól, hogy a választás lezajlott, egy bűncselekmény még bűncselekmény marad. "Bízom benne, hogy ki fog derülni az igazság" - fűzte hozzá.

Vasárnap Kocsis Mátét, a Fidesz és a KDNP jelöltjét választották a VIII. kerületi választópolgárok Józsefváros polgármesterének a időközi választáson.

Kocsis Mátéra a választópolgárok 67 százaléka szavazott, összesen 9.218 választópolgár. Komássy Ákosra, az MSZP jelöltjére a voksolók 17 százaléka (2.331 szavazat) voksolt. Takács Gáborra, az SZDSZ jelöltjére 1.122 szavazatot adtak le, ez valamivel több mint a voksok 8 százaléka. Kispál Gergelyre, az LMP jelöltjére 1.079-en szavaztak, ez valamivel kevesebb mint 8 százalék.

A szavazáson a csaknem 59 ezer választópolgár közül minden negyedik (23,6 százalék) jelent meg és adta le voksát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását