2021. január 22. - Vince, Artúr

Bonyolódik a tokioi olimpia

Elképzelhető, hogy lesznek sportolók, akiknek karanténba kell vonulniuk a tokiói olimpia helyszínén, de számukra is engedélyeznék az edzéseket a jövő nyárra halasztott tokiói nyári játékokat megelőzően a szervezőbizottság elnöke szerint.
2020. szeptember 24. csütörtök 15:02 - HírExtra

A koronavírus-járvány miatt a szervezők a japán kormánnyal és a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal együttműködve a biztonsági intézkedéscsomag kialakításán dolgoznak, amely decemberre ölthet végleges formát. Szerdán az illetékesek nyilvánosságra hozták az előzetes elképzeléseket, melyek szerint a sportolókra kötelező tesztelés vár majd az országba lépés és az onnan távozás előtt is, emellett utazási korlátozásokat rendelnének el számukra Japánon belül, de karanténra nem köteleznék őket.
    
Muto Tosiro, a szervezőbizottság vezetője viszont - az insidethegames.biz cikke szerint - felvetette, hogy a karantén sem kizárt, de ilyen esetben a versenyzők engedményeket kaphatnának és lehetőségük lenne a tréningezésre. Álláspontját azzal indokolta, hogy a világ országaiban eltérő a járványhelyzet és a tesztelések sem egységesek.
    
"Országonként változó, hogy milyen a tesztek megbízhatósága. Egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol ugyanolyan az ellenőrzések hatékonysága" - mondta Muto.
     
A NOB, a japán kormány és a szervezők között folyamatos az egyeztetés. Szerdán a szigetország miniszterelnöke telefonon beszélt Thomas Bachhal, aki pénteken bekapcsolódik a koordinációs bizottság online ülésébe, melyen az olimpiai bizottság, az szb és a japán kormány tagjai vesznek részt, és az olimpia lehetséges lebonyolításának lehetséges forgatókönyvéről egyeztetnek majd.
    
Az idény nyárról jövőre halasztott játékokat 2021. július 23. és augusztus 8. között bonyolítják le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását