2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hogyan értékesítsd a termékeidet külföldön nyelvtudás nélkül?

Sok olyan magyar termék van, amely megállná a helyét a határokon túl is, mégsem jut el a nemzetközi piacokra. Ennek számos akadálya lehet, és a nyelvtudás hiánya csak egy ezek közül. Ismerni kell az adott kultúrát, a célpiac sajátosságait, és persze nem kevés pénz is szükséges a termék bevezetéséhez.
2020. szeptember 20. vasárnap 18:01 - HírExtra

Hogyan lehet megszerezni az indulótőkét?

A vállalkozások fejlesztése, támogatása sokféleképpen történhet. Léteznek például inkubátorházak a kezdő cégek támogatására, sok pénzintézet kínál nagyon alacsony kamatú, néha akár nulla százalékos vállalkozói kölcsönöket, a legkedveltebb mégis a vissza nem térítendő támogatás. Az ilyen támogatáshoz pályázat útján lehet hozzájutni. A pályázatok egy része munkahelyteremtéssel, beruházásösztönzéssel kapcsolatos, a HEPA EXP2020 pályázat viszont kimondottan a külpiacra való jutást támogatja.

Ez a pályázati program minimum 3 millió, maximum 50 millió forint összegben támogatja a piacra jutáshoz köthető tevékenységeket, mint például:

- internetes értékesítéssel kapcsolatos rendszerek fejlesztése

- hazai és külföldi nemzetközi kiállításokon való részvétel

- nemzetközi árubemutatók szervezése

- márkaépítés külföldön

- nemzetközi projekt tanácsadás és előkészítés

- nemzetközi beruházással kapcsolatos tanácsadás 

- tanúsítványok, engedélyezési és szerződéses dokumentumok, tanulmányok elkészítése.

A támogatás előfinanszírozott, tehát a 100%-a előleg formájában hozzáférhető. A pályázatok benyújtásának határideje 2020. november 30., előzetes regisztráció szükséges hozzá.

A pályázati program célja a magyar vállalkozások támogatása a karantén alatt elveszített külpiaci érdekeltségek visszaszerzésében, valamint a külpiaci jelenlét erősítése, más országokra és régiókra történő kiterjesztése.

A külpiacon való részvételhez nélkülözhetetlenek az online csatornák, ám az ottani piaci résztvevők viselkedése nagyban eltérhet a hazai fogyasztókétól. A Drive Online Marketing szakemberei segítenek tartalommal megtölteni a pályázatot, a célpiacnak megfelelő online marketing stratégiát kidolgozni. A piackutatást, az idegennyelvű Facebook- vagy Google Ads-kampányok lebonyolítását is a pályázati pénzből lehet finanszírozni.

Lehet máshonnan is pénzt szerezni?

Természetesen lehet, de ez egy vissza nem térő alkalom, hiszen csak egy piacképes termékre és elszántságra van szükség, na meg persze egy gyors döntésre, mivel az ilyen pénzekre sokan pályáznak, gyorsan elfogyhat a keret. A járványügyi helyzet miatt kiesett bevételeket lehet pótolni a külpiacokon szerzett bevétellel, így akár nyereségbe lehet fordítani a veszteségeket.

A benyújtási határidőt tehát nem érdemes megvárni. Bár a keretösszeg közel 2 milliárd (1,9 milliárd) forint, nagyon nagy az érdeklődés, tehát ez az összeg gyorsan el fog fogyni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását