2021. április 17. - Rudolf

Ittas utas segített az ittas sofőrnek - a hét poénja

A gyanú szerint a 41 éves férfi ki akart próbálni egy jobbkormányos autót úgy, hogy alkoholt fogyasztott és jogosítványa se volt soha. A debreceni rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.
2020. szeptember 2. szerda 13:38 - HírExtra

A rendőrségre 2020. június 2-án 18 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Debrecen, Buzogány utcában egy családi háznak ütközött egy autó. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és alkoholszondát alkalmaztak a gépkocsi sofőrjével, valamint utasával szemben is, mivel elmondták, hogy mielőtt nekiütköztek a háznak felváltva vezették a gépkocsit. A szonda mindkét férfi esetében pozitív értéket mutatott, ezért előállították őket a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán a 41 éves sofőr is, valamint 47 éves utasa, az autó tulajdonosa is beismerő vallomást tett.

A gyanú szerint a 41 éves férfi ki akarta próbálni ismerőse jobbkormányos autóját, és az sem tartotta vissza ettől, hogy alkoholt fogyasztott, jogosítványa pedig soha nem volt. Megkezdték útjukat, és nem vették intő jelnek, hogy már a sebességváltásban is az utasnak kellett segítenie. Ugyan, csak a közelben lévő bolt volt a céljuk, de a parkolás újabb nehézséget jelentett a sofőrnek, ezért megálltak, helyet cseréltek és a manővert már az utas hajtotta végre. A vásárlást követően újra szerencsét próbált a 41 éves férfi és ő kísérelte meg hazavezetni az autót. A bolttól 300 méterre, azonban a frissen vásárolt bor a pedálokhoz gurult, így a férfi még jobban összezavarodott, elkezdett kapkodni, majd elvesztette az uralmát az autó irányítása felett és nekiütközött egy családi háznak.

A Debreceni Rendőrkapitányság mindkét férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, a gépkocsi tulajdonosának pedig járművezetés tiltott átengedése vétség miatt is felelnie kell. A nyomozók az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását