2024. március 29. - Auguszta

A Nobel-díjasok Biden mellett vannak

Nyolcvanegy Nobel-díjas biztosította támogatásáról Joe Bident, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltjét szerdán egy nyílt levélben, arra hivatkozva, hogy a volt alelnök "hajlandó meghallgatni a szakértőket", és korábban "mély megbecsülését fejezte ki a tudományos megoldások iránt a betegségekkel szemben".
2020. szeptember 2. szerda 16:59 - HírExtra

A CNN amerikai hírtelevízió honlapján megjelent cikk szerint a kémiai, orvosi és fizikai Nobel-díjasok hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a választott vezetők tudományos alapon hozzanak döntéseket, különösen egy világjárvány idején. "Nemzetünk történelme során még soha nem volt nagyobb szükség arra, hogy vezetőink megbecsüljék a tudomány értékét a közvélemény alakításában" - áll a levélben. "A közszolgálatban eltöltött hosszú ideje során Joe Biden következetesen bizonyította hajlandóságát arra, hogy meghallgassa a szakértőket, azt, hogy érti a nemzetközi együttműködés értékét a kutatásban, és azt, hogy tiszteli azt, amivel a bevándorlók járultak hozzá országunk tudományos életéhez" - írták.
    
A CNN egy, a Nobel-díjas csoporthoz közeli forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a kezdeményezés szervezője Bill Foster, az amerikai képviselőház illinois-i demokrata, a kongresszus egyetlen fizikus végzettségű tagja.
    
A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az Egyesült Államokban eddig több mint hatmillióan fertőződtek meg koronavírussal, a fertőzés következtében több mint 180 ezer amerikai vesztette életét. Donald Trump amerikai elnököt erőteljes bírálatok érték amiatt, hogy kormányzata túl lassan reagált a járványra, és nem tett eleget azért, hogy megvédje az amerikaiakat.
    
A CNN egyik nemrégi, az SSRS független közvélemény-kutató cég által végzett felmérése szerint a megkérdezett amerikaiak közül átlagosan tízből hetet zavar az, ahogyan az amerikai kormány a koronavírus-járványt kezelte. Hatvankét százalék szerint Trump többet is tehetett volna a járvány elleni küzdelemben, a megkérdezettek 58 százaléka pedig elégedetlen azzal, ahogyan az amerikai kormányzat kezelte a járványt.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását