2024. április 20. - Tivadar

Emelkedő árak

Júliusban a belföldi értékesítésben kismértékben változtak, 0,2 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak az egy évvel korábbiakhoz viszonyítva.
2020. szeptember 2. szerda 12:15 - HírExtra

Az ipari exportértékesítési árak 5,3 százalékkal magasabbak voltak, ezen belül a közel 95 százalékos súlyt képviselő feldolgozóiparéi 6,0 százalékkal nőttek. Így az ipari termelői árak összességében 3,4 százalékkal meghaladták a tavaly júliusiakat - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Belföldön a 63 százalékos súlyt képviselő feldolgozóiparban 1,8 százalékkal emelkedtek a termelői árak, a 32 százalékos súlyú energiaiparban (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) 4,7 százalékkal csökkentek.
    
Az árak alakulását befolyásolták a koronavírus-járvány következtében megváltozott gazdasági folyamatok, amelyek hatása a pénz- és árupiacokon, egyebek közt a forint árfolyamváltozásában, illetve a nyers- és alapanyagok világpiaci árában továbbra is érezhető volt - jegyezte meg jelentésében a KSH.
    
Az év első hét hónapjában a belföldi értékesítés árai 0,5, az exportértékesítéséi 4,9 százalékkal nőttek a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva, így az ipari termelői árak összességében 3,4 százalékkal voltak magasabbak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását