2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Trackwood - igazi ereszd el a hajam

Drift paradicsom, drift kánaán… azaz Trackwood. Méltó jelzői ennek a fantasztikus versenynek. Idén az egyik rajongó újat adott: Füstwood. Találó, hiszen a több száz vagy akár ezer lóerő feletti versenyautók gumijai egész hétvégén ontották a füstöt, hogy egyedi ecsetként burkolják fehérbe a rabócsiring fekete aszfaltját.
2020. augusztus 25. kedd 12:01 - HírExtra

Hihetetlen sok nevezés érkezett a versenyre. Bár a hírhedt máriapócsi fal ismét idejekorán megtizedelte picit a mezőnyt, így is 32 PRO, 28 PRO2 és 6 Street pilóta állt rajthoz, hogy megszerezzék a legjobbnak járó serleget.

A Street mezőny versenye vasárnap reggel zajlott, a régi nyomvonalon kellett a tökéletes íven teljesíteniük a pályát. A Trackwood street versenyén a dobogó így alakult:

1. Sipos Tamás

2. Hrabovszki Mihály

3. Vaczula Péter

A Pro2 kategória pilótái is a régi nyomvonalon mentek, de ők már természetesen tsuiso csatákat vívtak. Hiába tűnik lassúnak a középső szakasz, kegyetlenül nehéz lefűzni, hiszen egy gyors megindítást követően kell annyira meglassulni, hogy nem csak lefűzhető, hanem lekövethető is legyen a másik versenyző és szoros maradjon a tsuiso. A hétvégén ők teljesítettek a legjobban:

1. Filip David

2. Peter Kapajcik

3. Bognár Barnabás

A hétvége csúcspontja, a PRO pilóták versenye mindenki nagy örömére már éjszaka, lámpafény mellett zajlott. A sötét éj még több izgalmat és fűszert ad ennek az amúgy is nagyon kemény csata-sorozatnak. A pilóták sokszor csak a megérzéseikre hagyatkozhatnak, a másik versenyzőben bízhatnak, hiszen semmit sem látnak a másik autó füstjétől.

Nemzetközi szintű csatákat láttunk, vérprofi pilótákkal. A magyar versenyzők zöme olyan színvonalat képvisel, amire méltán büszkék lehetünk. Most hétvégén a Trackwood dobogójára ezek a Pro pilóták állhattak fel:

1. Piskolty Kevin

2. Laczkó Ákos

3. Bauer Bence

Kevin így mesélt érzéseiről a versenyt követően: „Hihetetlen érzés volt számomra az, hogy Magyarország legszínvonalasabb versenyén én állhattam a dobogó legfelső fokára! A nap elején csak azon gondolkodtam, hogyan kellene bejutni a TOP24-be, mert a pálya nagyon nehéz volt és a mezőny sem volt gyenge! Végül bekvaliztam a 3. helyre... Itt kicsit nyugodtabb voltam, mert a kvalifikáció második körére már összeállt fejben a pálya! Nagy kő esett le a szívemről, mikor megnyertem az első csatámat! A döntőben Laczkó Ákossal kaptunk egy újrahívást és a második csatánk alapján tudtak végül dönteni a bírók! Ákosnak ez úton is szeretnék gratulálni, mert ez volt a második PRO versenye és olyanokat ment az egész hétvége alatt, mintha ezer éve a profi kategóriában versenyezne!”

Nemcsak a pilóták, hanem a nézők is önfeledt bulizással tudták kiengedni a maradék feszültséget, mely a verseny után várt rájuk. A Speed and Sound színpadán DJ Darrell Storry, DJ Liufo és DJ Adam Ajkay szolgáltatta a jobbnál-jobb zenéket, a felejthetetlen élményről pedig rúdtáncosok és tűzzsonglőrök gondoskodtak.

A szervezők természetesen egy pillanatra sem pihennek, hiszen az idei versenyek mellett már lehet is szervezni a jövő évi, 10. Trackwoodot. A munka sohasem áll meg, a drift örök…

Forrás: Drifting.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását