2024. április 20. - Tivadar

Jól jártak a csehek az amcsi filmesekkel

Mintegy 3,1 milliárd koronát (41,85 milliárd forint) költöttek el amerikai filmesek a Carnival Row című új fantasysorozat forgatásakor Csehországban.
2020. augusztus 25. kedd 14:59 - HírExtra

A külföldi forgatások cseh állami támogatásának bevezetése óta ez a legmagasabb összeg, amelyet külföldi filmesek egy projekt megvalósítására valaha is elköltöttek Csehországban - közölte Jirí Vanek, az Állami Filmalap képviselője a CTK cseh hírügynökséggel. A cseh állam az amerikai filmeseknek mintegy 540 millió koronát (7,29 milliárd forint) térít meg a költségekből.
    
A neoviktoriánus korban játszódó fantasztikus sorozatot az amerikai Amazon Studios és a Legendary Television közösen készítette. A sorozat főszerepeit Orlando Bloom és Cara Delevingne amerikai színészek alakítják.
    
A sorozatot még tavaly ősszel kezdték el forgatni Prágában, de a koronavírus-járvány miatti többszöri megszakítás után csak augusztus közepén sikerült a munkát befejezni.
    
Cseh források szerint külföldi stábok tavaly mintegy 80 filmet forgattak Csehországban, ezek többsége a Netflix és az Amazon online platformok számára készült. Tavaly a külföldi filmesek kilencmilliárd koronát (121,5 milliárd forint) költöttek el Csehországban. Az idei mérleget azonban várhatóan jelentősen befolyásolni fogja a koronavírus-járvány - mondta Jirí Vanek a CTK-nak.
    
A külföldi stábok forgatásának szabályait a járvány idején a prágai hatóságok már áprilisban kidolgozták, aminek következtében Csehország volt Közép-Európában az első ország, ahol a külföldi filmeseket a járvány első hulláma után újra dolgozni engedték.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását