2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Rekordok dőltek a Forma-1-ben

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonon, a Mercedes brit versenyzőjén kívül Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo finn pilótája is rekordot döntött a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíjon.
2020. augusztus 17. hétfő 13:54 - HírExtra

A 35 esztendős Hamiltonnak ez volt pályafutása 156. dobogós helyezése, mellyel csúcsot állított fel. Az eddigi rekordot a hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher tartotta, aki karrierje során 155 alkalommal állhatott dobogón.
    
A formula1.com összefoglalója szerint a 40 esztendős Räikkönen immár 83 978 kilométeren át vezetett Forma-1-es autót versenykörülmények között, ezzel a kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso rekordját döntötte meg.
    
A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel hetedik lett Barcelonában, ezzel pályafutása során már több mint 3000 világbajnoki pontot gyűjtött, ami eddig csak Hamiltonnak sikerült.
    
A harmadik Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője karrierje 50. dobogós helyezését érte el, és csak eggyel marad el honfitársától, a kétszeres vb-győztes Mika Häkkinentől.
    
A második Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája sorozatban ötödször állt fel a dobogóra, míg a monacói Charles Leclerc-nek ez volt az első ferraris versenye, amelyet műszaki hiba miatt kellett feladnia.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását